CHP, Avusturya Birliklerinde kongreye gidiyor

CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu, ülke genelindeki birliklerinde kongrelerin yapılmaya başladığını duyurdu. İlk kongre en batıda gerçekleşti.

CHP, Avusturya Birliklerinde kongreye gidiyor

2021 yılının bitimine dört gün kala, yaptığı genel kurulla yapısal değişikliğe gittiğini duyuran ve “CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu” olarak isim değişikliğine giden Avusturya’daki CHP örgütü, ülke genelindeki birliklerinde kongrelerin yapılmaya başladığını duyurdu.

28.12.2021 tarihinde Avusturya’nın Salzburg kentinde gerçekleştirdiği genel kurulla, yapısal değişiklik sürecinin bittiğini duyuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin [CHP] Avusturya örgütü, “CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu” tanımlamasıyla, pratik ve teorik olarak örgütlendiğini ilan etmişti.

Örgütlenmede taktik ve stratejik değişikler içeren yapısal değişikler kapsamında, eyalet/bölge birlikleri kurulmuş ve her birliğe üyelerin seçtiği başkanlar görevlendirilmişti.

CHP, Avusturya özelinde Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Yukarı Avusturya ve Viyana birliklerini kurarak, bir üst örgütü olan CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu ile kurumsal birlik sağlamıştır.

İlk kongreyi Vorarlberg Birliği yaptı

CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu tarafında Der Virgül’e yapılan açıklamaya göre, Vorarlberg Birliği kongre sürecini tamamlamış ve başkanını seçmiştir.

Der Virgül’e konuşan, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan, “Avusturya Kongre takvimimize en batı eyaletimiz Vorarlberg’den başladık.
Mevcut Birlik Başkanımız Savaş Kaplan, çarşaf liste usulüyle oy birliği ile tekrar güven tazeledi” dedi.

Telefon bağlantısı kurulan Çağdaş Arslan, şu sıralar Tirol eyaletine doğru gitmekte olduklarını ve diğer birliklerde sırasıyla kongre sürecini başarıyla tamamlamak arzusunda olduklarını ifade etti. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 08.12.2023
Düzenleme: 08.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.