Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya’ya geliyor!

Der Virgül’ün AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’ya resmi ziyarette bulunacak. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ön görülen ziyareti, Avusturya’nın daveti üzerine gerçekleşeceği yönünde bilgi aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya’ya geliyor!

2023 Mayıs ayında Avusturya’ya resmi bir ziyarette bulunması planlanan, ancak Kahramanmaraş depremleri nedeniyle iptal edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, 2024 yılının mayıs ayında gerçekleşeceği söyleniyor.

Der Virgül’ün AK Parti kaynaklarından öğrendiğine göre, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ve Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer [ÖVP], Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretine çok sıcak bakıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin tam olarak hangi tarihte gerçekleşeceği, ileriki ikili görüşmelerle netleşmesi bekleniyor.

2014 ziyareti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2014 yılında başkent Viyana’yı ziyaret etmiş, binlerce kişi coşkuyla karşılarken, binlerce kişi de protesto gösterileri yapmıştı.

Erdoğan’ın 2014 yılında Viyana’da yapmış olduğu miting sonrasında, Viyana polisinin taktiksel hatası nedeniyle, mitingden çıkanlar, protesto gösterisi yapan kalabalığın olduğu güzergâhtan geçmek zorunda kalmış ve iki grup arasına kavga çıkmıştı. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 26.11.2023
Düzenleme: 28.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.