FPÖ’lü siyasetçinin ırkçı açıklamasına SÖZ Partisi’nden tepki

Avusturya’da bir televizyon programında lise öğrencisinin sorusuna ırkçı yanıt veren aşırı sağ Özgürlük Partili [FPÖ] siyasetçiye tepkiler gelmeye devam ediyor. “Geleceğin Sosyal Avusturyası’’ SÖZ partisi, aşırı sağın yükseldiğine dikkat çekerek, “Maalesef kötü günler bizleri bekliyor” açıklamasında bulundu.

FPÖ’lü siyasetçinin ırkçı açıklamasına SÖZ Partisi’nden tepki

Bir televizyon programında, AB’nin dış sınırlarının kapatılmasını ve göçmenlerin engellenmesini savunan siyasetçiye, “Önlemlerinizi yıllar önce uygulamış olsaydınız, bu sınıfın yarısı bugün Viyana’daki liseye gitmiyor olacaktı. Buna ne dersiniz?” diye soran lise öğrencisine, siyasetçinin “O zaman Viyana yine Viyana olurdu” yanıtı tartışma yarattı…

Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Aşağı Avusturya Eyalet Parlamento üyesi [NÖ] Gottfried Waldhäuslich’in bu sözlerine, ülkenin önde gelen siyasetçileri sert bir şekilde eleştirdi. Ayrıca, Avukat Wilfried Embacher ırkçı söylemlerden dolayı Viyana savcılığına şikayette bulundu.

“Maalesef kötü günler bizleri bekliyor”

Irkçı açıklamanın ardından, Avusturya’da göçmenler tarafından kurulan (Soziales Österreichs der Zukunft) ‘’Geleceğin Sosyal Avusturyası’’ SÖZ partisi Başkanı Hakan Gördü yaptıı açıklamada, “Gottfried Waldhäusl gibi siyasetçiler Avusturya’daki ırkçılığın çirkin yüzünü gözler önüne seriyor” dedi.

Gördü, “Anketlerde birinci olarak gözüken FPÖ gün geçtikçe söylemlerini radikalleştirerek toplumun huzurunu tehlikeye atıyor. Korkarım ki önümüzdeki yıllarda tekrar siyaseten bir aşırı sağa kayma yaşayacağız” diyerek, “Maalesef kötü günler bizleri bekliyor” ifadesini kullandı. | © DerVirgül

Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.