Gençler arasında şiddet artıyor

Avusturya polisine göre gençler arasında şiddetin yoğunluğu arttı, bu nedenle bu yıl odak noktası çocuk suçları konusu olacak. Disiplinler arası bir çalışma grubu yeni stratejiler geliştirecek.

Gençler arasında şiddet artıyor

Gençlerin suça bulaşması yeni değil. “Fakat son yıllarda şiddetin yoğunluğu ciddi oranda arttı. Çalışma grubundaki herkes bu konuda hemfikir” diye vurguladı polis avukatı Walter Dillinger Pazartesi günü. “Çocuk ve Gençlik Suçları” çalışma grubu şu anda 50 civarında. İlgili kişiler arasında savcılar, mahkemeler, hapishaneler gibi polis ve yargı temsilcileri, Viyana belediyesinin MA 11 (gençlik ve aile), MA 13 (eğitim ve gençlik) ve MA 17 (entegrasyon ve çeşitlilik) daireleri, aile mahkemesi temsilcileri, Neustart denetimli serbestliği yer alıyor.

Grup ilk olarak yaza kadar hukuki durumu gözden geçirip iyileştirme ihtiyacı olup olmadığını kontrol etmek istiyor. Ancak Dillinger şunu açıkça ifade etti: “Bu, cezai sorumluluğu azaltmak için bir amaç değil.” “12-13 yaşındaki bir çocuğun sabıka kaydının olmasının kimseye bir faydası yok.”

Mağdur ve fail olarak çocuklar

Viyana Eyaleti Kriminal Polis Dairesi soruşturma dairesi başkanı Gerhard Winkler, özellikle geçen yılki olağanüstü vakaların çocuk suçları konusuna dikkat çektiğini anlattı. Meidling’de yaşları 14 ile 18 arasında değişen yedi failden oluşan bir grup, hedef olarak bir cep telefonu mağazasını seçti. Çete tarafından molotof kokteyli de dahil olmak üzere kundakçılık saldırıları ve mağazada soygun gerçekleştirildi. Amaç, sahibinden zorla 25.000 euro koruma parası almaktı.

2023’te Liesinger Platz ve çevresinde fiziksel yaralanma, mala zarar verme ve soygun gibi suçlarda artış meydana geldi. Winkler sorunun ana hatlarını çizerek, “Bazı alanlar belirsizlik bölgeleri haline geliyor” dedi. Liesinger davasında çocuklar ve gençler hem fail hem de mağdurdu. Polis bölgede 14’ü genç, diğer sekizi reşit olmayan (yani 14 yaşından küçük) 22 şüpheli tespit etti.

Winkler’a göre, fail profillerinin ortak noktası, çoğunlukla bozuk geçmişlerden gelmeleri, “eğitim düşmanlığı” (örneğin okula gitmeye ilgi duymamaları) ve ebeveynlerin çoğu zaman çocukla ilgilenecek konumda olmamaları.

Ebeveynler için önleme akşamları

Önleme görevlisi Christine Gabriel’in açıkladığı gibi polis için en önemli önleyici yaklaşımlardan biri zorunlu okullarla işbirliğidir. Viyana’da okul müdürleriyle oturduk. Sorunlu öğretmenler, eğitimden sorumlu kişiler ve bölge sakinleri için önleme görevlilerinin katıldığı etkinlikler vardır. Viyana polisi, Federal Kriminal Polis Dairesi tarafından geliştirilen genel “18 Yaş Altı” konseptine göre hareket ediyor.

Ayrıca ebeveynler için, çocuklarının hangi potansiyel tehlikelere maruz kaldığını öğrenebilecekleri, “seks yapmak” veya “bakım yapmak” gibi kavramların kendilerine açıklandığı veya örneğin çocuklarına yaşlarını nasıl sunabileceklerini öğrenebilecekleri önleme akşamları da olacak. -uygun bilgisayar oyunları gibi konularda ele alınacak.

Ancak Gabriel, suç önleme programının Viyana’da genel olarak sunulamayacağını, özellikle de bunu tek bir olayla sınırlamak istemediklerini itiraf etti. “Viyana’da 700’den fazla zorunlu okulumuz var, ancak kaynak kısıtlamaları nedeniyle kapsamlı bir teklif mümkün değil” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.