Göçmenler Avusturya’nın egemen kültürünü kabul etmeli

Avusturya Entegrasyon Bakanlığı, yol gösterici kültür çerçevesinde göçmenlerin entegrasyon sürecinin olumlu ilerleyeceğini söyleyerek, ülkenin egemen kültürünün kabulü konusunda uzmanlarla tartışma platformu oluşturdu.

Göçmenler Avusturya’nın egemen kültürünü kabul etmeli

Avusturya Entegrasyon Bakanı Raab, farklı kültürlerden gelen göçmenlere atıfta bulunarak, Perşembe günü bir panel tartışmasında bir arada yaşama konusundaki temel fikir birliğinin nasıl desteklenebileceğini tartışacağını açıkladı. Yol gösterici bir kültür oluşturmak ÖVP’nin Avusturya planının bir parçası olarak hedeflerinden biri olduğu vurgulandı.

Değerler dersleriyle ilgili olarak Raab, göçün bir parçası olarak insanların yerel değerlerle ilgilenmesinin arzu edildiğini belirtti. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, kadın-erkek eşitliği ve basın özgürlüğü gibi bu ülkede doğal karşılanan değerler, Avusturya’ya sığınanlar için her zaman mevcut görevdir. Çoğunlukla kadınların daha düşük statüye sahip olduğu ve Avusturya’da yasa dışı olan kadın sünneti ve zorla evlilik gibi uygulamaların yaygın olduğu kültürlerden geliyorlar diye konuştu.

Raab: Avusturya kimliği, bir arada yaşama konusundaki temel fikir birliği

Ancak Avusturya kimliği, ülkenin yasalarından daha fazlasıdır; “aynı zamanda birlikte yaşama konusunda net bir temel fikir birliğine de bağlıdır.” Böylece “birliktelik” yerine “yan yana”lığın yaşanmaması amaçlanıyor. Bakan, göçmen kökenli insanların büyük çoğunluğu için köklerini inkar etmeden Avusturya kimliğini yaşamanın bir çelişki olmadığını vurguladı. İstediği temel uzlaşının henüz her yerde mevcut olmadığı, örneğin kadın doktor ve öğretmenlerin şikayetlerinde de görülüyor: Bazı erkekler hastanelerde erkek doktor talep ediyor, bazı oğlan çocukları ise kadın öğretmenlere saygı duymuyor. Bu, “çoğunlukla kadınların ve kızların sırtından yapılan” kabul edilemez bir davranıştır.

Entegrasyon çalışmalarında ve başka yerlerde temel fikir birliğinin nasıl güçlendirilebileceğini düşünmemiz gerekiyor. Raab ayrıca grupta öğretmenlerin, doktorların ve polis memurlarının nasıl desteklenebileceğini ve aile ve sosyal yardımların yanı sıra zorunlu okula devam ve ebeveynlerin işbirliği yapma yükümlülükleri için hangi araçların kullanılabileceğini tartışmak istiyoruz dedi.

Federal Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre görüşmeye Pabel’in yanı sıra entegrasyon uzmanı Emina Saric, nüfus bilimci Rainer Münz, entegrasyon uzmanı Kenan Güngör ve sosyal hukuk uzmanı Wolfgang Mazal da katıldı.|© DerVirgül

Yayınlama: 28.03.2024
Düzenleme: 28.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.