Göçün 60. Yıl kutlamalarını, Avusturya medyası nasıl gördü? | Gördü mü?

Göçün 60. Yıl kutlamalarını, Avusturya medyası nasıl gördü? | Gördü mü?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı [YTB] ve T.C. Viyana Büyükelçiliği, Türkiye ile Avusturya arasında 15 Mayıs 1964 tarihinde imzalanan işgücü anlaşmasının 60. Yılı münasebetiyle 28 Mayıs Salı günü Viyana’daki Lihtenştayn Sarayı’nda gala programı ve resepsiyon düzenledi.

Programa, Avusturya Federal Kadın, Aile, Uyum ve Medya Bakanı Susanne Raab [ÖVP] ve Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı.

Ancak etkinlikte konuşma yapan Uyum Bakanı Raab, göçün 60. yılı kutlamalarına dair, sosyal medya adreslerinden herhangi bir paylaşımda bulunmadı.

Organizatörle tarafından 450 kişinin katıldığı belirtilen etkinlik, Avusturya medyası tarafından da ilgi görmedi ve hiçbir gazete, etkinliği sayfasına taşımadı.

Öte yandan Viyana Belediyesi bünyesinde göçün 60. Yılı başlığıyla konferanslar düzenlenirken, geniş çevrelerden katılımın olmadığı görüldü.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde yerel etkinlikler düzenlenirken, Avusturya medyası, Göçün 60. Yıl dönümünü genel olarak ele alırken, büyük/küçük hiçbir etkinliği sayfalarına taşımadı.

Avusturya medyası göçü genel ele aldı

Öte yandan birçok gazete, Türkiye ile Avusturya arasında 15 Mayıs 1964 tarihinde imzalanan işgücü anlaşmasının 60. Yılını, 15 Mayıs tarihinde haberleştirerek, içerik olarak aynı haber dizisini paylaştı. | ©DerVirgül

İşte Göçün 60. Yılı vesilesiyle Avusturya medyasında yer alan haberler:

Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.