Hava koşulları hayatı olumsuz etkiliyor

Avusturya’da cumartesi günü sabahın erken saatlerinde kazalar ve kilometrelerce uzunlukta trafik sıkışıklığı ile başladı. Viyana’da kar yağışı devam ediyor.

Hava koşulları hayatı olumsuz etkiliyor

Avusturya üzerindeki fırtınalı hava Noel trafiğini de etkiliyor. ÖAMTC Cumartesi sabahı erken saatlerde “Gece saatlerinden bu yana güneye ve doğuya giden transit yollarda yoğun trafik var” diye bildirdi. Daha da kötüsü, Wechsel bölgesindeki güney otoyolunda (A2) olduğu gibi bazı yerlerde yoğun kar yağışı nedeniyle tıkanmalar da yaşandı. Devrilen ağaçlar ve sıkışan kamyonlar Tirol’den Burgenland’a kadar bir dizi yolu kapattı.

| Haberin videosu:

Kaygan yollar

Yaygın yağışlar tatilde seyahat etmeyi sürücüler için zorlaştırdı. Kar yağışı özellikle Mühlviertel, Bucklige Welt, Wechsel bölgesi ve orta Burgenland’da yollarda sorunlara neden oldu.

Örneğin Mühlviertler Straße (B310), Vierzehn bölgesinde yan yatan bir kamyon nedeniyle tıkandı. A2 otoyolunun Wechsel bölümünde veya Sieggraben yakınlarındaki Burgenland otoyolunda (S31) olduğu gibi kaygan yollarda defalarca kazalar meydana geldi.

“Macaristan’a doğru doğu otoyolunda (A4) zaten çok yoğun olan trafikte, Parndorf yakınlarındaki bir kaza trafiği durma noktasına getirdi” denildi.

ÖAMTC Nickelsdorf’taki sınıra kadar olan bölümlerde dur-kalk trafiği kaydetti. Yukarı Avusturya’da sabahın erken saatlerinde bir kamyonun çekilmesi gerekti. Pyhrn otoyolu (A9) Linz yönünde Klaus ve Inzersdorf arasında kapatıldı. Beklendiği gibi, tatil trafiği Tauern otoyolunda (A10) trafik sıkışıklığına neden oldu. Sabah saat 4.30 sularında sütunlar güneye doğru ilerlemeye başlamış ve Hallein ile Werfen arasında yaklaşık sekiz kilometreye varan trafik sıkışıklığı yaşanmıştır.

Fırtına, kar, kapanışlar

Fırtına ve yoğun kar, Avusturya genelinde çok sayıda yolun kırılan ağaçlar veya çığ tehlikesi nedeniyle kapanmasına neden oldu. Etkilenen yollar arasında Hochkönig yolu (B164) üzerindeki Filzen ve Dientener Sattel, Saalfelden ve Weißenbach arasındaki Pinzgauer yolu (B311), Hieflau bölgesindeki Erlauftal yolu (B25) ve Burgenland’daki Geschriebenstein yolu (B56) yer almaktadır. ÖAMTC, yola çıkmadan önce mevcut yol ve hava koşullarının kontrol edilmesini ve her zaman kar zinciri taşınmasını önermektedir. Planlanan rotada engeller varsa, kesinlikle gerekli olmayan yolculukları ertelemelisiniz. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.12.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.