Kadın cinayetlerine karşı | Avusturya genelinde “Haykırış Günü”

Avusturya’da önlenemeyen kadın cinayetlerine karşı, kadınlar ülke genelinde “Haykırış/Çığlık Günü” düzenleyecekler.

Kadın cinayetlerine karşı | Avusturya genelinde “Haykırış Günü”

Avusturya’da artarak meydana gelen kadın cinayetlerinin ardından Frauenring, diğer kuruluşlarla birlikte kadın cinayetlerine karşı ülke çapında bir “Haykırış/Çığlık Günü”
çağrısında bulundu. Viyana’da Cuma günü saat 10.00’da Minoritenplatz’da yas kıyafetleriyle gerçek bir haykırış gerçekleştirilecek.

Protesto, öldürülen kadınlar için tutulan yası ifade etmeyi amaçlıyor. “2024 yılı yedi vahşi kadın cinayeti ile başladı. 2018’den bu yana şimdiden 144 kadın cinayeti işlendi. Bu kabul edilemez bir durumdur” diyen Avusturya Kadın Halkası Başkanı Klaudia Frieben sözlerini şöyle sürdürdü, yaşı, kökeni ya da sosyal statüsü ne olursa olsun her kadın kadın cinayetlerinin kurbanı olabilir. “Kadına yönelik şiddetin milliyeti, dini ya da kökeni yoktur. Kadına yönelik şiddet küresel bir sorundur ve bu nedenle ithal edilen bir sorun değildir,” dedi.

Cuma gününden bu yana Avusturya’da altı kadın öldürüldü

Cuma gününden bu yana beş kadın ve 13 yaşında bir kız çocuğu öldürüldü. Yapılan basın açıklamasına göre Frauenring ve müttefikleri, kadına yönelik erkek şiddeti ve kadın cinayetlerinin derhal durdurulması için hükümete çağrıda bulunmak istiyor. “Bu nedenle kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı genel bir strateji ve bütüncül bir yaklaşım çağrısında bulunuyoruz: Hükümet, tüm bakanlıklar, eyalet yönetimleri, şehirler ve belediyeler şiddete karşı etkili ve sürdürülebilir önlemler almak için birlikte çalışmalıdır. Avusturya’daki her kadın güven içinde yaşayabilmelidir,” dedi.

Frauenring’e göre, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetin önlenmesi için yılda en az 250 milyon euro ve 3.000’den fazla tam zamanlı istihdam artışı gerekmektedir. Avusturya Kadın Halkası Başkan Yardımcısı Maria Rösslhumer, “Bu, ülke çapındaki tüm belediye ve şehirlerde ‘partner şiddeti olmayan StoP mahalleleri’ aracılığıyla birincil önlemenin ülke çapında yaygınlaştırılmasını da içeriyor” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.