Kika/Leiner’in iflas seçeneği inceleniyor

Kika/Leiner’de, iflas işlemleri çerçevesinde bir yeniden yapılanma incelenecek. Daha dün 1.900 çalışanın işten çıkarılacağı açıklanmıştı.

Kika/Leiner’in iflas seçeneği inceleniyor

Tirollü yatırımcı Rene Benko’nun Signa Retail Group’u tarafından operasyonel Kika/Leiner işletmesinin perakende yöneticisi Hermann Wieser’e satılmasının üzerinden bir hafta geçmeden, iflas işlemleri çerçevesinde bir yeniden yapılanma düşünülüyor.

“Böyle bir soru da inceleniyor. Analizler sırasında elbette tüm seçenekler inceleniyor,” diyen Kika/Leiner sözcüsü Michael Slamanig çarşamba günü Ö1’in “Morgenjournal “ına konuştu. “Önümüzdeki hafta bir karar verilecek.”

Lokasyonların yarısından fazlası kapatılacak, 1.900 çalışan işten çıkarılacak

Dün, mobilya zincirinin yeni sahibi 40 lokasyondan 23’ünün temmuz ayı sonuna kadar kapatılacağını ve 3.900 çalışandan 1.900’ünün işten çıkarılacağını açıklamıştı. Merkezi departmanlar ve yönetim de “önemli ölçüde” küçültülecek.

Signa Perakende Grubu, yaklaşık beş yıllık sahipliğinin ardından geçtiğimiz hafta Kika/Leiner gayrimenkulünü de açıklanmayan bir fiyat karşılığında Alman uzman perakendeci Frank Albert’in Supernova Grubuna sattı. Mobilya işi son beş yıldır Signa’ya kar getirmemişti. Yeni sahibi Wieser dün yaptığı basın açıklamasında, mobilya zincirinin 150 milyon avronun üzerinde bir faaliyet zararıyla devralındığını ve işletme maliyetlerini karşılamak için, azalan satışlarla birlikte ayda yaklaşık 8 ila 10 milyon avro tutarında likiditeye ihtiyaç duyulacağını açıkladı.

Kika/Leiner: Müşterilerden gelen siparişler yerine getiriliyor

“Standard” (Cuma baskısı) kaynak göstermeden Kika/Leiner’in yükümlülüklerinin yaklaşık 300 milyon avro olduğunu yazıyor. Şirket kayıtlarına (Wirtschafts-Compass) göre, Kika ve Leiner yıllar içinde Eylül 2021 sonuna kadar sırasıyla 106 milyon avro ve 83,7 milyon avro bilanço zararı biriktirdi. Daha güncel rakamlar henüz mevcut değil.

Mobilya zincirinin yeni yönetimi şimdi tedirgin müşterileri rahatlatmaya çalışıyor. “Kika/Leiner’deki peşinatlar güvence altındadır. Müşterilerin endişelenmesine gerek yok. Tüm siparişler emredildiği gibi yerine getirilecektir,” dedi Kika/Leiner sözcüsü.|©DerVirgül

Yayınlama: 07.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.