Kurz | “Avusturya Sınır Dışı Etmeye Devam Edecek”

Avusturya Başbakan Sebastian Kurz ve İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Adalet Bakanı Alma Zadiç’in sığınmacıların Afganistan’a geri gönderilişlerini değerlendirme önerisini reddettiler.

Kurz | “Avusturya Sınır Dışı Etmeye Devam Edecek”

Avusturya Adalet Bakanı Alma Zadiç (Yeşiller), sınır dışı edilen Afgan  sığınmacılar  konusunun tekrardan ele alınması gerektiğini dile getirdiği konuşmasına yanıt veren Başbakan ve İçişleri Bakanı, Avusturya hem gönüllü hem de zorunlu geri dönüşleri gerçekleştirmeye devam edecektir dedi. 

Sınır Dışı Yasağı “Kesinlikle Gelmiyor”

Afganistan’a sınır dışı etme AB çapında bir uygulamadır ve güvenilir bir sığınma politikasını temsil etmek için olumsuz bir sığınma prosedürünün sonunda gereklidir.  

Buna ek olarak, Şansölye ve İçişleri Bakanı’na göre, Avusturya’da sınır dışı edilen Afganların yaklaşık yüzde 40’ı hükümlü suçlular.

Cuma günü Zadiç, Afgan sığınmacıların geri sınır dışı edilmesini çok eleştirdi.  Doğrudan İçişleri Bakanlığı’na hitap etmeden BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) konuyla ilgili açıklamalarının değerlendirilmesini ve değerlendirilmesini istedi.  

İnsan hakları örgütleri ve STK’lar geçmişte defalarca ülkeye sınır dışı edilmenin yasaklanması çağrısında bulundular.  

“Geri Dönüşlere Daha Tutarlı Yaklaşım”

Kurz ve Nehammer, “AB’nin kapılarında geri dönüşlere yönelik daha tutarlı bir yaklaşım” konusundaki çizgilerini de vurguladılar. 

Cuma günü, Viyana’daki bir zirvenin ardından ikili, yasadışı göçle mücadelede Batı Balkanlar ile daha da yakın çalışacaklarını duyurdular.  

Nehammer kısa süre önce, diğerlerinin yanı sıra, AB’de kalma olasılığı olmayan ülkelerden üçüncü ülke vatandaşlarını doğrudan Bosna’dan kendi menşe ülkelerine geri göndermek amacıyla Bosna ile bir proje üzerinde anlaştı.  “Sığınma ve göç arasında net bir ayrım olması gerekiyor – bu bizim geri dönüşler konusuna odaklanmamızı gerektirmektedir dedi. 

Önümüzdeki hafta Avrupa Konseyi’ne yönelik olarak Kurz, daha fazla göç yaratacak bir AB sığınma reformuna izin vermeyeceğini de yineledi. 

Başbakan Kurz, Avusturya son yıllarda çoğu AB ülkesinden daha fazlasını başardı diyerek, Avusturya ve sosyal sistemi üzerindeki baskıyı azaltmak için artık dış sınırların tutarlı bir şekilde korunması gerekiyor.  “Yasadışı göçü teşvik eden ve yüksek stresin alevlenmesine neden olacak her türlü politikaya sürekli olarak karşı çıkacağını ifade etti.|DerVirgül

Yayınlama: 21.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.