Mali polis 216 otel ve restoranları denetledi | Her iki işletmeden biri yasaları ihlal ediyor

Avusturya’da 216 işletmede yapılan denetimlerin sonucunda, yasadışı istihdam, ücret ve sosyal damping ve de yazar kasaların manipülasyonu tespit edildi.

Mali polis 216 otel ve restoranları denetledi | Her iki işletmeden biri yasaları ihlal ediyor

Steiermark ve Kärnten eyaletlerinde otel, restoran ve kayak okullarında yapılan öncelikli kontroller sırasında çok sayıda suç tespit edildi. Yaklaşık 75.000 Euro’luk vergi borcu tahsil edildi.

Şubat ve mart aylarında 76 mali polis memuru, dört özel kampanyada Turracherhöhe, Katschberg, Kärnten’deki Klippitztörl ve Reiteralm kayak merkezlerinin yanı sıra Steiermark’taki Lachtal’da 216 işletmeyi denetledi. Neredeyse her iki işletmeden birinin yasaları ihlal ettiği ortaya çıktı. Yaklaşık 103 yasadışı istihdam suçlaması, on yabancıların yasadışı istihdamı suçlaması ve iki tane de işsizlik yardımlarının alınmasıyla bağlantılı dolandırıcılık suçlaması tespit edildi.

Çalışma Saatleri Yasası’na karşı 42 suçlama ve Ücret ve Sosyal Damping Yasası kapsamında on iki suçlama vakası nedenyle yasal işlem yapıldı. Mali polis, 42 vakada daha yazar kasa yükümlülüğünün ciddi şekilde ihlal edilmesi nedeniyle suçları mali ceza makamına bildirdi. Bazı işletmeler yazar kasa sistemlerini manipüle ederken, bazılarının yazar kasası bile yoktu. Ayrıca toplam 74.936 Euro vergi borcu tahsil edildi. Etkilenen tüm işletmeler şimdi yüksek para cezaları ödemeyi bekliyor. Toplam 211 suçlama dosyalandı.

Maliye Bakanı Magnus Brunner (ÖVP), “Mali polis yasadışı istihdam, vergi dolandırıcılığı ve vergi kaçakçılığına karşı güçlü bir şekilde mücadele ediyor. Adil rekabet koşullarını garanti altına almak, çalışanları korumak ve yasal hükümlere uyulmasını sağlamak için bu gibi düzenli odak kontrolleri çok önemlidir,” diye vurguladı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 25.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.