McDonald’s’ta sistem arızası! | Avusturya da etkilendi

McDonald’s’taki bir bilgisayar arızası, Japonya’da ve dünyanın birçok ülkesinde fast-food zincirinin çok sayıda şubesini durma noktasına getirdi. Avusturya ve Almanya’da da zaman zaman sorunlar yaşandı. McDonalds’ın Avusturya’da 200 şubesi bulunuyor

McDonald’s’ta sistem arızası! | Avusturya da etkilendi

McDonald’s Cuma günü dünyanın bazı bölgelerindeki restoranlarında müşterilerin yemek sipariş edememesine neden olan bir sistem arızası yaşadı.

McDonald’s sözcüsünün yaptığı açıklamada “Restoranlarımızı etkileyen bir teknoloji kesintisinin farkındayız; Sorun şu anda çözülüyor. Müşterilerimize sabırları için teşekkür ediyoruz ve bunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” diye açıklama yaptı. Sözcü, olayın arkasında siber saldırı olmadığını belirtti.

Sistem arızaları McDonald’s’ın dünya çapındaki şubelerini felç ediyor

McDonald’s Avusturya, “Restoranlarımız bu sabah teknik bir arızadan kısa süreliğine etkilendi ve bu sorun artık çözüldü.” dedi. Ancak kesinti bir “siber güvenlik olayı” değil dedi.

Almanya’dan McDonald’s’ın her zamanki hizmeti yeniden sunmak için yoğun şekilde çalıştığı söylendi. Bir sözcü, “Ancak yine de hizmette aksamalar olabilir veya açılış saatleri değişebilir” dedi.

Müşteriler artık sipariş veremiyordu

Kesinti sabahın erken saatlerinde başladı. Japon bölümüne göre, kesinti nedeniyle pek çok şube artık sipariş kabul etmiyor. Buradaki genel merkeze göre, kesinti Avustralya’daki şubeleri de etkiliyor.

New York Times ayrıca Hong Kong’daki McDonald’s’ta bir bilgisayar sistemi arızası olduğunu bildirdi ve New Zealand Herald’daki bir raporda Yeni Zelanda’da BT sorunlarının olduğu belirtildi. Buna göre ya işlevler kısıtlanıyor ya da müşteriler hiç sipariş veremiyor.

İlgili bölgelerin web sitelerine göre McDonald’s, Japonya’da yaklaşık 3.000 mağaza, Avustralya’da yaklaşık 1.000, Hong Kong’da yaklaşık 245 ve Yeni Zelanda’da 160’tan fazla restoran işletiyor. İnternet sitesine göre McDonalds’ın Avusturya’da 200 şubesi bulunuyor ve 9.600 kişiye istihdam sağlıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.