Nehammer | Erken seçim yok!

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, devlet televizyonu ORF’de bir programa katılarak açıklamalarda bulundu.

Nehammer | Erken seçim yok!

Federal Şansölye ve ÖVP lideri Karl Nehammer perşembe günü yaptığı açıklamada, Ulusal Konsey seçimlerinin planlandığı gibi sonbaharda yapılması gerektiğini ve mevcut söylentilerin aksine bahara ertelenmeyeceğini vurguladı.

Karl Nehammer, ZiB2’ye verdiği röportajda planın yasama döneminin sonuna kadar çalışmaya devam etmesi olduğunu açıkladı.

Zayıf anket verilerine ve AB seçimlerinde kötü bir performans sergileyeceğine dair korkulara rağmen Nehammer bundan etkilenmediğini ve Ulusal Konsey seçimlerinde kesinlikle ÖVP’nin liste başı adayı olacağını vurguladı.

“Kickl olduğu sürece, FPÖ ile koalisyon yapmayacağız”

ÖVP’nin haziran ayında yapılacak AB seçimlerinde liste başı adayının kim olduğunu açıklamayan Nehammer, genel seçimlerin olası koalisyon sonuçlarına atıfta bulunarak, Herbert Kickl orada sorumluluk taşıdığı sürece FPÖ ile koalisyon kurmayı reddettiğini vurguladı.

Nehammer, ülkedeki satın alma gücünün yüksek olması nedeniyle uluslararası karşılaştırmalar zayıf olmasına rağmen Avusturya’nın enflasyonla mücadele politikasını savundu. ÖVP lideri, Corona ile mücadeledeki hataları kabul ediyor ancak bunlar için özür dilemedi. Nehammer, her şeyin insan hayatını kurtarmak amacıyla yapıldığını açıkladı.|© DerVirgül

Yayınlama: 12.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.