Nehammer, Türkiye’nin barış için önemli bir rol oynadığını düşünüyor

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Türkiye’nin Ukrayna’daki savaşın olası sona ermesinde kilit bir rol oynadığını söyledi.

Nehammer, Türkiye’nin barış için önemli bir rol oynadığını düşünüyor

Şansölye Karl Nehammer (ÖVP), Türkiye’nin Ukrayna’daki savaşın olası sona ermesinde kilit bir rol oynadığını belirtiyor. Haftalık Alman gazetesi Die Zeit’e verdiği röportajda “Türkiye’nin her iki tarafça da tanınması nedeniyle hâlâ önemli olduğuna inanıyorum (…)” dedi.

Nehammer, Türkiye’nin yanı sıra Hindistan veya Çin’in de çok önemli olduğunu söyledi. “Ayrıca ABD ve ardından tabii ki Almanya ve Fransa. Eğer bir katkıda bulunabilirsem, bunu yapmaktan mutluluk duyarım (…)” diye ekledi Şansölye.

ÖVP lideri barışa giden yolu şöyle anlattı. “Rusya Federasyonu üzerinde büyük etkisi olan devletlerin Batı çizgisini paylaşmadıklarını görüyoruz. Brezilya bunlardan biri, Hindistan, Çin, Güney Afrika. Bu devletlerle birlikte strateji geliştirmek önemli” dedi.

Zelensky’nin barış planı “tartışmanın temeli”

Nehammer, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’nin barış planına atıfta bulunarak, “Benim görüşüme göre tartışmanın temeli bu.” Bu “Ukrayna’nın tutumu”. “Soru şu: Hindistan veya Çin gibi bu oyunculardan birinin bu format hakkında düşünmesini nasıl sağlarsınız? Eğer bu başarılı olursa, o zaman gerçekten barışın olma şansı var” dedi Şansölye.

Zelensky’nin on maddelik planı, Rusya’nın Ukrayna’daki işgal altındaki tüm bölgelerden tamamen çekilmesinin yanı sıra savaş suçlularına tazminat ve ceza verilmesi çağrısında bulunuyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 10.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.