Slovakya ile sınır kontrolleri sona eriyor

Avusturya-Slovakya sınırındaki kontroller pazartesi günü sona erecek.

Slovakya ile sınır kontrolleri sona eriyor

Slovakya ile sınır kontrolleri sona eriyor. Avusturya haber Ajansı APA’nın içişleri dairesi, bunun yerine sınır bölgesi kontrollerinin komşu ülke ile koordinasyon içinde devam edeceğini duyurdu. Strateji değişikliğinin nedeni, Çek Cumhuriyeti’nin de Slovakya sınırındaki kontrollerini durdurması olarak gösterildi.

Slovakya ile sınır kontrolleri uzatılmayacak

Avusturya, geçiş kontrollerini her zaman Prag’ın yaklaşımıyla, uyum içinde hareket etmek istediğini savunmuştu. Eylül ayı sonunda alınan tedbirle Çekya yasa dışı göçteki artışa tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı’na göre, geçen yılın Eylül ayının sonundan bu yana Slovakya’da faaliyet gösteren 24 insan kaçakçısı gözaltına alındı.

Avusturya’da artık kontrollerle sınır bölgelerine daha fazla önem vermek istiyorlar. Uygun konuşlandırmalar özellikle Gänserndorf, Bruck/Leitha semtlerinde ve Kittsee bölgesinde planlanmıştır. Öncelikli eylemlerin yanı sıra karma devriyeler ve drone operasyonları da planlanıyor.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, bu yaklaşımın durumun gelişimini yakından izlemenize ve – gerekirse – hızlı tepki vermenize olanak sağlayacağına inanıyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 04.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.