SPÖ Lideri Rendi-Wagner’den Devrimci Çıkış!

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner, genel başkanlığa devem edip-etmeyeceğini ve partinin yol haritasını belirlemek için, parti üyeleri arasında isimsiz oylama yapılacağını duyurdu. Wagner, ‘’tabandan-yukarıya doğru örgütlülük’’ tezini uygulayacak.

SPÖ Lideri Rendi-Wagner’den Devrimci Çıkış!

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner, siyasi çevrelerde alışık olunmayan bir yöntemle, genel başkanlığa devam edip etmeyeceğine karar verecek.  

Wagner, sosyal medyada paylaştığı bir videoda, parti üyeleri arasında bir anket yapılacağını ve kendisinin genel başkanlığına devam edip etmeyeceğine, parti üyelerinin karar vereceğini duyurdu.  

SPÖ, üyelerine yönelik anketi Mart ve Nisan aylarında yapılacak. 

“Tarihi Bir Adım” 

Siyasi parti liderlerinin görevlerini bırakmaları veya devam etmeleri, genel kurul da delegelerin katıldığı seçimlerle belirlenirken, Wagner’in bu çıkışının siyasi tarihte birkaç tane örneği bulunmakta. 

Rendi-Wagner Video da ‘’Tüm parti üyeleri ‘kişisel bir soruya’ yanıt vermelidir: Yani, Sosyal Demokrat Parti başkanlığına devam edip etmeyeceğime,” dedi . 

Oylama, Avusturya genelinde yapılacak ve üyelerin isimleri olmayacak. 

Rendi-Wagner bu hareketi Cuma günü parti yöneticisi ve parti başkanlığı toplantıları arasındaki kısa  basın açıklamasında açıkladı. 

SPÖ lideri: “Demokraside çoğunluklar geçerlidir,” diyerek, başkanlığını tüm parti üyelerine onaylatmak veya istenmediğini bilmek istiyor.  

Ayrıca, partinin geleceğine dair sorularda sorulacak. Üyelerin partiden beklentilerinin yer alacağı anket sonucunda, parti yol haritasını belirleyecek.  

Devrimci Bir Çıkış  

Editörün Yorumu: Pamela Rendi-Wagner, bize göre, parti içerisinde yuvalanmış partinin ağır otoriteleriyle başa çıkabilmek için böyle bir yönteme baş vurdu.

Zira partinin bir önceki genel başkanı Christian Kern, ‘’entrikalardan yorulduğunu ve partide idealist kimsenin kalmadığını’’ söyleyerek istifa etmişti.  

Christian Kern, partinin sendikal alanlarında yetişen, Marksist temelli bir sosyal demokrattı.  

Pamela Rendi-Wagner, parti içi anti-demokratik uygulamalara meydan okuyarak, çoğulcu demokrasi yöntemine başvurmuştur. (Aşağından yukarıya doğru örgütlenmek)

Parti üyelerine, üstelik isimlerin verilmediği bir oylama sonucunda, başkanlığa devam edip – etmeyeceğine karar vermek bu konuda devrimci bir karar olarak nitelendirilmelidir. |virgül 

© Bild: virgül

Yayınlama: 14.02.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.