SPÖ liderini seçiyor

Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 148.000 Avusturya Sosyal Demokrat Partisi [SPÖ] üyesi, gelecekteki parti liderlerini oylamaya çağrılıyor. Oylama 10 Mayıs’a kadar yapılabilecek. Parti liderliğine üç aday bulunmakta.

SPÖ liderini seçiyor

Adaylar görevdeki Pamela Rendi-Wagner, Burgenland Valisi Hans Peter Doskozil ve Traiskirchen Belediye Başkanı Andreas Babler. Oylar 10 Mayıs’a kadar kullanılabilecek. Bundan sonra sonucun belli olması yaklaşık iki hafta sürecektir.

Şimdi SPÖ üyeleri gelecekteki liderliği oyluyor

Ancak o zaman bile gelecekte partiye kimin liderlik edeceği belli olmayacak. Nihai karar 3 Haziran’da Linz’de yapılacak parti konferansında verilecek.

Rendi-Wagner ve Doskozil her halükarda üyelerin kararını kabul edeceklerini açıklarken, Babler üç adaydan hiçbirinin taban yoklamasında mutlak çoğunluğu elde edememesi halinde aday olmak istiyor.

SPÖ üyeleri hem internet üzerinden hem de posta yoluyla oy kullanabilir

Oylar hem posta yoluyla hem de online olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca adaylardan herhangi birini partinin başında görmek istemediğini beyan etme seçeneği de bulunmaktadır. Üyelerin iki kez oy kullanması halinde, elektronik oylama tasnif edilecektir.

SPÖ’nün üç adaylı yarışının sonucu hala belli değil

Üç adaylı yarışmanın sonucunun açık olduğu düşünülüyor. Adaylar SPÖ’nün farklı kanatlarını temsil ediyor.

Doskozil özellikle göçmen ve güvenlik politikasında sağda, Babler solda ve Rendi-Wagner ise pragmatik bir şekilde ortadadır.

Partideki ruh hali şu anda düşük bir noktada

Parti içindeki havanın şu anda hiç de iyi olmadığı, en son Salzburg seçimlerinin kaybedilmesine verilen tepkide görüldü. Burgenland Eyalet Partisi, Salzburg’daki seçim kampanyasını bozduğu için Federal partiye saldırdı. Buna karşın, Rendi-Wagner’e yakın olan Federal Sekreter Christian Deutsch, Doskozil kampına mensup olan baş aday David Egger’i eleştirdi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 24.04.2023
Düzenleme: 24.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.