Türkiye’den gelen yolcu otobüsünde iki ton kaçak gıda ve gelinlik yakalandı

Avusturya gümrük dairesi memurları Türkiye plakalı bir yolcu otobüsünde, 2 ton yiyecek, 2.800 sigara, 2.880 kutu Red Bull, 15 gelinlik ve 7 parça mobilya buldu.

Türkiye’den gelen yolcu otobüsünde iki ton kaçak gıda ve gelinlik yakalandı

Ekim ayının sonunda Avusturya gümrük dairesi memurları, A4 otoyolunda Viyana istikametinde seyreden Türkiye plakalı bir yolcu otobüsünü kontrol etmesi üzerine, otobüs şoförü ve dört yolcusunun bagajlarında Avusturya’ya kaçak sokulmak istenen gıda ürünleri ele geçirildi.

Otobüste toplam yaklaşık 1.900 kilogram gıda maddesi bulundu. Malların büyük bir kısmı otobüsün iki şoförüne ait olabileceği söylenirken, otobüste 180 kilogram süt ve süt ürünü ile 800 kilogram çeşitli sebzeyi birkaç posta kolisi içinde muhafaza edildiği ve bu ürünlerin bir şoföre ait olduğu belirtildi.

İkinci şoför ise, 906 kilogram balın sahibi olduğu ve 34 kilogram peynir ise bir kadın yolcuya ait olduğu kaydedildi.

Hayvan sağlığı mevzuatı uyarınca malların ithalatına yönelik devam eden yasak nedeniyle ve sebzeler için gerekli bitki sağlığı belgeleri sunulamadığından, yasadışı olarak ithal edilen mallara el konuldu.

Öte yandan, denetim sırasında gümrük memurları altı kaçakçılık vakası daha tespit etti. Bir yolcu 2,800 sigara ve 164 parça sahte giysi kaçakçılığı yapıldığı görüldü. Bir başka yolcunun ise 2,880 kutu Red Bull ve üzerinde şirket logoları basılı 100 tişört taşıdığı tespit edildi.

Bir başka yolcu ise 15 gelinlik Avusturya’ya getirdiği görüldü. Dördüncü bir yolcunun ise bir kompresör ve 7 parça mobilya taşıdığı tespit edildi.

Maliye bakanlığından yapılan açıklamada, toplamda yaklaşık 14,000 Euro tutarında harç ve para cezası ve imha ücretini kapsayan para cezası kesileceğini belirtti. | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.