Van der Bellen Avusturyalılar arasında en çok güven duyulan kişi

APA/OGM Güven Endeksi, Avusturyalıların hangi siyasetçilere daha çok, hangilerine daha az güvendiğini belirledi. Federal Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen en çok güven duyulan kişi seçildi.

Van der Bellen Avusturyalılar arasında en çok güven duyulan kişi

Bu dönemin galibi Sosyal İşler Bakanı Johannes Rauch (Yeşiller), yedi puan kazanarak artı üç ile pozitif bölgede yer alıyor. Ankete katılan federal politikacıların pek çoğu bunu başaramadı.

Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen artı 20 (Haziran ayına kıyasla eksi 2) ile Ulusal Konsey İkinci Başkanı Doris Bures’in (SPÖ) önünde, artı dört puanla lider durumda.

Hükümetin en popüler üyeleri Rauch ve Adalet Bakanı Alma Zadic (Yeşiller). ÖVP’den sadece Ekonomi Bakanı Martin Kocher artı iki ile pozitif bölgede yer alıyor. Maliye Bakanı Magnus Brunner (ÖVP) altı artı puanla eksi bire yükseldi.

Meinl-Reisinger parti lideri olarak en çok güven duyulan isim

Parti liderleri arasında Meinl-Reisinger eksi 3 ile hala en iyi güven derecesine sahip. Kogler ve Babler eksi 18 ile onu takip ederken, OGM lideri Wolfgang Bachmayer bunu artan kutuplaşmanın bir ifadesi olarak yorumlayarak dört puan kaybetti.

Karl Nehammer iki puan kazanmasına rağmen eksi 20 ile ancak dördüncü sırada yer alıyor. Parti liderleri arasında en geride ise eksi 43’ten eksi 45’e gerileyen Kickl var. En azından neredeyse herkesin FPÖ lideri hakkında bir fikri var. Yüzde 98’i bir değerlendirme yaptı. Ölçeğin diğer ucunda ise katılımcıların sadece yüzde 24’ünün görüş bildirdiği Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı Susanne Kraus-Winkler (ÖVP) yer alıyor.

Wolfgang Sobotka (ÖVP) güven endeksinin en altında yer alıyor

Listenin en altında eksi 53 ile Ulusal Konsey Başkanı Wolfgang Sobotka (ÖVP) yer alırken, Eğitim Bakanı Martin Polaschek (ÖVP) sekiz puan kaybederek eksi 31’de kaldı. Bachmayer bu düşüşü tatil sonrası okullardaki eksikliklerle ilgili tartışmalarla bağlantılı görüyor. Rauch’un yükselişini, sağlık ve sosyal konuların başarılı bir kombinasyonu olarak yorumluyor ve tıp mesleğindeki tartışmaları başkalarına bırakıyor. Brunner ise mali eşitleme müzakerelerindeki sağduyulu yaklaşımından faydalanıyor.

APA/OGM Güven Endeksi’nde 1000 vatandaşa ilgili siyasetçiye güvenip güvenmedikleri soruluyor. Bunun dengesi sıralamayı belirlemektedir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 23.09.2023
Düzenleme: 23.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.