Facebook’ta beğeni ve yorum sayısı bugünden itibaren gizleniyor

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Facebook, gönderilerdeki beğeni, yorum ve tepki sayısını gizlemeye hazırlanıyor.

Facebook’ta beğeni ve yorum sayısı bugünden itibaren gizleniyor

Söz konusu yeniliği cuma günü (bugün) Avustralya’da test etmeye başlayacağını açıklayan ABD’li şirket, reklamlar için de aynı yola başvuracak.

Web Tekno’dan Berk Baylançiçek’in haberine göre; sosyal medyanın hayatımızda giderek daha fazla yer kaplaması, beğeni ve yorum sayısının önemi de bir hayli artırdı; ancak yapılan araştırmalar, bu durumun bireylerde stres ve kaygı düzeyini artırdığına işaret ediyor.

2 milyarı aşkın kullanıcısı ile dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, cuma gününden itibaren beğeni, yorum ve tepki sayısını gizlemeye başlayacak. Bir şirket sözcüsü, CNET’e yaptığı açıklamada testin Avustralya’da başlayacağını söylerken, bu değişikliğin insanların deneyimlerini iyileştirip iyileştirmediğini anlamak için geri bildirim toplayacaklarını aktardı.

Facebook çatısı altında faaliyet gösteren fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, yakın zaman önce benzer bir değişikliği test etmişti. Facebook, söz konusu yaklaşımdaki asıl amacın, Instagram gönderilerinin ne kadar beğenileceği baskısını ortadan kaldırmak olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz temmuz ayı itibarıyla Instagram’daki beğeni ve yorum sayıları yedi ülkede gizlendi. Bunlar: Avustralya, Kanada, Brezilya, Yeni Zelanda, İrlanda, İtalya ve Japonya.

Facebook, Avustralya’daki test sırasında kullanıcılardan toplayacağı geri dönüşler ışığında söz konusu değişikliği hayata geçirip geçirmeyeceğine karar verecek.

Yayınlama: 27.09.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.