Milyarlarca kişinin WhatsApp’a giriş şekli değişecek

Yeni özellik, kullanıcıların kendini imha eden sesli mesajlar göndermesine de olanak tanıyacak.

Milyarlarca kişinin WhatsApp’a giriş şekli değişecek

Daha hızlı ve daha güvenli geçiş anahtarları lehine şifrelerden ve iki faktörlü kimlik doğrulamadan vazgeçen WhatsApp, milyarlarca kullanıcının mesajlaşma uygulamasına giriş yapma şeklini değiştiriyor.

Bu hamle, teknoloji endüstrisinde onlarca yıllık şifre teknolojisinden uzaklaşmak ve bunun yerine parmak izi gibi biyometrik bilgileri kişileri tanımlamak için basit bir sayısal kodla birleştiren daha modern geçiş anahtarı formatıyla değiştirmek için yapılan büyük değişimin bir parçası.

Kısa süre önce benzer bir değişikliği duyuran Google, Haritalar, Arama ve YouTube gibi uygulamalarına geçiş anahtarları getirecek. WhatsApp’ın güncellemesi başlangıçta yalnızca Android kullanıcılarını etkileyecek.

WhatsApp’ın başında bulunan Will Cathcart, “Geçiş anahtarları hesabınıza tekrar giriş yapmanın yeni bir yolu” dedi.

Bu, gerçekten siz olduğunuzu onaylamanın daha güvenli bir yolu ve size ek bir güvenlik boyutu sağlıyor.

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamasında gizliliği artırmaya yönelik yeni önlemler kapsamında kullanıcılara kendini imha eden sesli mesajlar da sunuyor.

Güncelleme halihazırda yalnızca telefonlarında ya da bilgisayarlarında WhatsApp’ın son sürümü yüklü olan beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor fakat nihayetinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Çoğunluğu Android cihazlarda olmak üzere dünya çapında 2,7 milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp’ın güncellemelerinin, olası güvenlik hatalarının kritik bir etkiye yol açmamasını sağlamak için genellikle kademeli sunulması gerekiyor.

İlk olarak WhatsApp özelliklerini takip eden Wabetainfo’nun tespit ettiği kendini imha eden sesli mesajlar hem Android hem de iOS kullanıcılarıyla uyumlu fakat kapsamın genişlemesinin ne zaman beklenebileceğine dair bir tarih verilmedi.

WhatsApp, güvenlikle ilgili olmadıkça özellik güncellemelerinin yayımlanma takvimleri hakkında yorum yapmıyor.

Wabetainfo, “Sesli mesajı bir kez görüntüle modu etkinken gönderdikten sonra dinleyemeyeceksiniz ve alıcı da sesli mesajı kapattıktan sonra artık dinleyemeyecek” diye belirtti.

Bu mod, yetkisiz erişim veya daha sonra dinleme olasılığını bilfiil en aza indirerek hassas ve gizli bilgiler için yeni bir gizlilik katmanı sağlıyor.

Son güncelleme, kişilerin uygulama içinde ünlüleri ve şirketleri takip etmelerine olanak tanıyan “Kanallar” ve kullanıcılara platformda özel sanat eserleri yaratma olanağı veren “Oluştur” düğmesi gibi yakın zamanda eklenen özellikleri takip ediyor.

Oluştur özelliği, WhatsApp’a ilk kez üretken yapay zeka getiriyor ve kullanıcıların çıkartmaları oluşturmak için harici araçlara veya özel tasarım becerilerine ihtiyaç duymadığı anlamına geliyor.

Bunun yerine, özel çıkartmalar OpenAI’ın Dall-E’si ve Midjourney gibi diğer yapay zeka görsel oluşturuculara benzer şekilde basit metin tabanlı komutlar kullanılarak üretilebilir.|The Independent

Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.