Baba sigara içerken, beş yaşındaki çocuğu havuzda boğuldu

Avusturya’da beş yaşındaki çocuğun kaplıca havuzunda boğularak ölmesi soruşturmasında, büyük ihmal olduğu ortaya çıktı.

Baba sigara içerken, beş yaşındaki çocuğu havuzda boğuldu

Cumartesi günü Sonnentherme Lutzmannsburg’da [Oberpullendorf bölgesi] Viyana’dan bir kız çocuğu boğularak hayatını kaybetmişti.

Beş yaşındaki kız çocuğunun trajik ölümünün ardından, Eisenstadt Cumhuriyet Savcılığı, ihmal sonucu cinayet nedeniyle bir soruşturmaya başlattı.

Dunija, termal havuzda boğulduğunda babam sigara içiyordu

Her halükârda, polis soruşturması trajediden bu yana tüm hızıyla devam ediyor. Kızın babası şimdi taksirle adam öldürmekten soruşturuluyor! Adamın küçük kızını gözetimsiz bıraktığı söyleniyor.

Dunija’nın babasının kaza sırasında termal banyoların sigara içme alanında refakatçisiyle birlikte olduğu söyleniyor. Edinilen bilgiye göre, Dunija’nın babası ve yanındaki arkadaşı, 5 yaşındaki çocuğun havuza atladığını görmedi.

Adamın iki çocuğunun [5 ve 6 yaşlarında] 20 dakika gözetimsiz kaldığı söyleniyor. Rapora göre, altı yaşındaki çocuğun bu süre boyunca dışarıda kaldığı, küçük kız kardeşinin ise sel havuzuna atladığı söyleniyor.

Ancak polis bunu doğrulamak istemedi!

Eyalet Polis Müdürlüğü, ORF Burgenland’a olayla ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığını bildirdi. Termal banyolardaki güvenlik kameralarından alınan video materyali şu anda izlenmekte ve kontrol edilmektedir.

Ancak ORF’nin bildirdiğine göre, incelemeler muhtemelen birkaç gün daha sürecek çünkü bu durumda tüm kameralar değerlendiriliyor. Bu arada savcılık otopsi sonucunu resmen doğruladı – küçük Dunija boğulma sonucu hayatını kaybetti.

Ne olmuştu?

5 yaşındaki Dunija, denetimsiz bir anda sel havuzuna atladı. Kısa bir süre sonra bir yüzücü, suda cansız bir şekilde yüzen çocuğu fark ederek onu sudan çıkardı. Kurtarma zinciri derhal harekete geçirildi ve hayata döndürme çalışmaları başladı. Kız daha sonra helikopterle Donaustadt kliniğine götürüldü. Ancak doktorlar Dunija’nın hayatını kurtaramadı, Dunija Pazar günü saat 12.30’da öldü. | © DerVirgül

Yayınlama: 09.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.