Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı

Rusya’nın başkenti Moskova’nın yakınında bir konser salonuna düzenlenen saldırıda ölüler ve çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Saldırı görüntüleri yayınlandı.

Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı

Moskova Oblastında yer alan Krasnogorsk kentinde bir konser salonuna silahlı kişilerce saldırı düzenlendiği, olayda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

| Saldırının görüntüleri

Olay yerinden sosyal medyada paylaşılan ve orijinalliği henüz teyit edilmemiş görüntülerde, silahlı ve kamuflaj kıyafetli beş kişinin otomatik silahlarla konser salonunda bulunan insanların üzerine ateş açtığı, binadan alevler ve siyah dumanlar yükseldiği görülüyor.

Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili henüz açıklama yapılmazken Rus haber ajansları binada hala insanların bulunduğunu, olay yerine 50 ambulans ekibi gönderildiğini bildirdi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada “büyük bir trajedi yaşandığını” belirterek “kurbanların” yakınlarına taziye dileklerini bildirdi.

Rusya’daki ABD Büyükelçiliği, kısa süre önce “aşırılıkçı”ların Moskova’da saldırı planları yaptığına dair uyarıda bulunmuştu.

Yayınlama: 22.03.2024
Düzenleme: 22.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.