Üç ülkeden Türkiye’deki vatandaşlarına terör uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Fransa, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına, terör riskinin arttığını savunarak uyarı mesajları yayımladı.

Üç ülkeden Türkiye’deki vatandaşlarına terör uyarısı

ABD Ankara Büyükelçiliği’nde yapılan açıklamada “Kuran yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye’deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya önceden hiç uyarı vermeden saldırabilirler” dendi.

Almanya da İsveç’te Türk Büyükelçiliği önündeki Kuran-ı Kerim yakılması olayını hatırlatarak, “Türkiye’de terör saldırıları riski artmıştır. Bu nedenle özellikle yoğun, kalabalık kamusal yerlerde bulunmaktan kaçınılmalı ve ibadet yerlerini ziyaret ederken dikkatli olunmalıdır” mesajıyla vatandaşlarını uyardı.

Son olarak da Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği, Türkiye’deki vatandaşlarına yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verdi: “ABD Konsolosluğu’nun 27 Ocak 2023’te yayımladığı güvenlik uyarısında hatırlatıldığı üzere, Türkiye’de terör saldırısı riski arttığından Türkiye’de ikamet eden ya da Türkiye’den geçmekte olan Fransızlar ibadet yerleri de dahil olmak üzere özellikle yabancı uyruklular tarafından ziyaret edildiği bilinen buluşma noktalarında azami dikkat göstermeye çağrılmaktadır.”

Yayınlama: 28.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.