Dolar/TL kurunda yeni rekor: Japon yatırımcılardan gelen satışlarla 4.80’i geçti

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı devam ederken, 4.80 düzeyinin üzerine çıkarak rekor tazeleyen parite daha sonra 4.78 düzeylerine geriledi.

Dolar/TL kurunda yeni rekor: Japon yatırımcılardan gelen satışlarla 4.80’i geçti

Dolar/TL kuru, Asya piyasasının açılmasının hemen ardından Japonya’daki bireysel yatırımcılardan gelen satışların etkisiyle 4.80’i geçerek, tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı. 

Reuters verilerine göre, parite günün ilk saatlerinde en yüksek 4.8450’yi gördü. Böylece, lira, dolar karşısında dünkü kapanış düzeylerine göre yüzde 2’nin üzerinde bir değer kaybıyla güne başlarken, Japon yenine göre de yüzde 3’e yakın geriledi. 

Japonya’da bireysel yatırımcıların, sabah saatlerinde piyasanın açılmasıyla birlikte Türk kıymetlerine yönelik yüklü satışlar yaptığı ve o saatlerde hacmin düşük olmasından dolayı sert bir dalgalanma yaşandığı belirtildi. 

Bloomberg haber ajansı, bu satışların, normal koşullar altında “cesur ve riskli karar almaktan çekinmeyen” Japon yatırımcıların da portföylerindeki Türk varlıklarını azaltmaya başladığının bir işareti olduğunu ifade etti. 

Lira, sabah saatlerindeki satışların ardından gelen alımlarla hafif yükseldi. Dolar, 4.78 TL düzeylerinden işlem görüyor. 

Böylece, liradaki değer kaybı dünkü kapanış düzeylerine göre yüzde 1,8; yılbaşından bu yana ise yüzde 25 oldu.

 

Yayınlama: 23.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.