Viyana’da üç taksi şoförüne, sarhoş müşterileri soydukları için dava açıldı

Viyana savcılığı, birkaç yıl boyunca diskoların önünde aşırı sarhoş müşterileri soymak amacıyla bekleyen üç eski taksi şoförü hakkında suç duyurusunda bulundu. Müşterilerin özellikle pahalı kol saatlerinin çalındığı vurgulandı.

Viyana’da üç taksi şoförüne, sarhoş müşterileri soydukları için dava açıldı

Yaşları 33 ile 57 arasında değişen suçlu taksi şoförleri, özellikle müşterilerinin yüksek fiyatlı kol saatlerine meraklıydı. Savcılık, öncelikle bir suç örgütünde ciddi ticari hırsızlıkla suçlandıklarını açıkladı.

350.000 Euro tutarında hasar

Dava, geçen yılın sonbaharında 33 yaşındaki taksi şoförünün tutuklanıp gözaltına alınmasının ardından manşetlere çıkmıştı. Savcılık sözcüsü Nina Bussek’in perşembe öğleden sonra Haber Ajansı APA’nın talebine yanıt olarak yaptığı açıklamada, taksi şoförünün hâlâ tutuklu olduğunu söyledi. Başlangıçta 60’a yakın olası kurbandan bahsediliyordu, ancak Bussek’e göre, yaklaşık 20 hırsızlık suçlaması yapıldı.

Saatin ilgili kişinin bileğinden zorla koparıldığı veya buna teşebbüs edildiği diğer iki vakada ise 33 yaşındaki adam gasp yapmakla suçlandı. Toplamda 350.000 Euro tutarında zarara ilişkin suçlamada bulunuldu.

Kurbanlar takside uyuyana kadar beklediler

Sanıkların suç faaliyetlerinde her zaman aynı modeli izledikleri söyleniyor. İlk olarak, “hizmet verilen” yolcuları, belirtilen yerleşim adreslerinin yakınındaki dolambaçlı yollardan götürdüler ve mağdurlar sarhoş olduklarından dolayı uykuya dalıncaya kadar beklediler. Bu anı, başta lüks saatler olmak üzere değerli eşyaları almak için kullandılar. Kurbanlar genellikle saatlerin kaybolduğunu taksiden indikten çok sonra fark ediyorlardı.

Asıl fail suçüstü yakalandı

Viyana’da sarhoş yolcuları alan taksi şoförlerinin olduğu uzun süredir söylentiydi. İlgili medya raporları geçen bahardan beri ortalıkta dolaşıyor. Sanıklar özellikle tanık ifadeleri, video kayıtları ve haberci hizmetlerinin değerlendirilmesi yoluyla tespit edildi. Sonunda, asıl fail olduğu iddia edilen 33 yaşındaki kişi, polisin onu haftalarca gözlemlemesinin ardından Eylül ortasında suçüstü tutuklandı. Tutuklandığı sırada cebinde yakın zamanda çalınan bir Rolex vardı. Şimdi o ve iki eski meslektaşı, suçlu bulunmaları halinde on yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.|© DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.