Viyana’daki restoranlarda telaş başladı | İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti

Ramazan ayı geldi, restoranlarda telaş başladı. Menülerde ızgara çeşitleri öne çıkarken, sofralarda neredeyse yok yok. İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti ve menü içerikleri…

Viyana’daki restoranlarda telaş başladı | İşte dışarıda iftar yapmanın maliyeti

Ramazan ayı geldi, restoranlarda iftar menüsü telaşı başladı. Hazırlıklarını tamamlayan restoranlarda ızgara çeşitlerinin en özel sunumu softaların ana yemeği olacak.

Restoranlar bu sene de zengin iftar menüleriyle müşterilerini ağırlayacak. Viyana’daki onlarca Türk restoranı, haftalar öncesinden iftar menülerini sosyal medyadan görücüye çıkardı.

Anadolu mutfağının zengin lezzetlerini modern dokunuşlarla buluşturan Viyana Türk restoranları, Ramazan ayı için özel olarak hazırladıkları iftar menüsü ile dikkat çekiyor.

Ramazan Menüsü Fiyatları Belli Oldu…

Avusturya’da yüksek enflasyonun kendisini en çok hissettirdiği gastronomi sektörü, uzun süredir ekonomik ve personel sıkıntısı çekiyor. Gecen yıla göre yeme içme sektöründe en yüksek fiyat artışının yaşandığı döner kebap, Ramazan sofralarında yine yerini korudu.

Sosyal medya üzerinden yaptığımız iftar menülerinin fiyat aralıkları, gecen yıla göre çok büyük bir farklılık yaşanmadığını gösterdi.

Buna göre ortalama en ucuz iftar menüsü 23 Euro’dan başlarken, daha zengin iftar menülerinin fiyatları 35 Euro’ya kadar erişmekte.

Daha düşük fiyatlandırılan iftar menülerinde etli ekmek, lahmacun çeşitleri olurken, döner kebapta yanında pilav ve lavaş ekmek ile sunulmakta. Bunun yanında çorba ve salat gibi, patates kızartması, hurma, zeytin vb. aperatif yiyeceklerin yanı sıra bir de tatlı sunulmakta.

Daha yüksek fiyatlandırılan iftar menüleri, ağırlıklı olarak ızgara çeşitlerinden oluşurken, karışık ızgara çeşitlerinin en yüksek fiyattan sunulduğu görülüyor.

Bu fiyatlara göre dört kişilik bir ailenin iftar masrafı en yüksek fiyattan 140 Euro’yu bulurken, daha uygun fiyatlı iftar menülerinde ise 92 Euro’ya ulaşmakta. | ©DerVirgül

Yayınlama: 10.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.