Yüksek gıda fiyatları | Hükümet üzerindeki baskı artıyor

Yüksek gıda fiyatları şu anda Avusturyalılar üzerinde ağır bir yük oluşturuyor. Artan enflasyon nedeniyle hükümet üzerindeki baskı giderek artıyor. Hükümet Fransa modelini örnek almak istiyor.

Yüksek gıda fiyatları | Hükümet üzerindeki baskı artıyor

Cumartesi günü Maliye Bakanı Magnus Brunner [ÖVP] nihayetinde bir hamle yapmaya cesaret etti. Bu adım, birçok süpermarketin gıda fiyatlarını frenlediği Fransa’dan örnek alındı.

Yüksek gıda fiyatları nedeniyle hükümet üzerindeki baskı artıyor

Fransa’da fiyatlar özellikle yüksek olduğunda, hükümet süpermarketler üzerindeki baskıyı arttırdı. Buna göre, üç ay boyunca belirli gıda maddelerini mümkün olduğunca ucuza sunmaları gerekiyor. Bu uygulama sadece temel gıda maddelerini değil, 500 kadar farklı ürünü de kapsıyor. Fransız hükümeti geçtiğimiz günlerde bu anlaşmanın fiyatları yüzde beş oranında düşürdüğünü açıkladı.

Pazartesi günü süpermarket temsilcileri ve hükümetle yapılan görüşmeler

Maliye Bakanı Magnus Brunner [ÖVP] için bu ilginç bir model. ÖVP pazartesi günü bu öneriyi sunmak istiyor. Yeşiller ise bazı ülkeler tarafından halihazırda uygulandığı gibi KDV indirimine gidilmesini gündeme getiriyor. ÖVP için KDV’nin düşürülmesi bir seçenek değil. Pazartesi sabahı [bugün] hükümet, Sosyal İşler Bakanlığı’nda süpermarket temsilcileri ve uzmanlarla bir araya gelecek. | ©DerVirgül

Yayınlama: 08.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.