Avusturya’da bakterili döner üreten şirket kapatılabilir

Avusturya’da göze çarpmayan bir arka bahçe işletmesinde, Polonya’dan gelen salmonella bakterisi taşıyan tavuk döneri üretildiği keşfedildi.

Avusturya’da bakterili döner üreten şirket kapatılabilir

Ağustos ayında Polonya’dan gelen bakterili etler tüm Avrupa’da manşetlere taşındı. Sadece Avusturya’da 27 kişi hastalandı ve hatta bir kişi öldü. Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda, Norveç ve İngiltere’de yüzden fazla tüketici sorun yaşadı.

İlk analizler mikropların kaynağının Polonya’dan gelen ucuz etler (kümes hayvanları), tavuk dönerlerinden olduğunu göstermişti.

Yukarı Avusturya’da da kontroller arttırıldı. “Krone” gazetesinin haberine göre, Linz’de göze çarpmayan bir arka bahçe şirketinde Temmuz ayı başlarında numuneler alındı. İlk başta Linz’deki tüketiciler ucuz atlatmış gibi görünüyordu. Ancak daha sonra yapılan bir inceleme, tehlikeli salmonella türü Salmonella Enteridis’in bu örnekte de bulunduğunu ortaya çıkardı.

Sorun: Şirket, Linz yetkililerine eti nereden aldığına veya kime sattığına dair hiçbir kaydı olmadığını söyledi. Mali polis birkaç hafta önce her şeyi alıp götürmüştü. Şu ana kadar kimse etin Linz’de hangi tezgahlara satıldığını ve kimin yemiş olabileceğini bilmiyor.

Sağlıktan sorumlu belediye meclisi üyesi Michael Raml’ın (FPÖ) vurguladığı gibi, şirket artık haftalık olarak kontrol ediliyor. Ancak kontamine et kullanılmaya devam ederse ya da ilgili şirkette yeni vakalar ortaya çıkarsa, yetkililerin bakış açısına göre işletmeyi kapatmak mümkün olacaktır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 06.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.