Kadının karnından 32 kiloluk tümör çıkarıldı

Doktor ekibinin bir hastadan çıkardığı tümör 32 kg gibi inanılmaz bir ağırlığa sahip. Tümör 24 yaşındaki kadının yumurtalıklarında büyümüştü.

Kadının karnından 32 kiloluk tümör çıkarıldı

Almanya Magdeburg Üniversitesi Kadın Hastanesi ekibi, 24 yaşındaki bir hastanın yumurtalıklarından 32 kilogram ağırlığında bir tümör çıkardı. Kliniğe göre, iyi huylu bir tümör olan kistadenom, uzun bir süre boyunca fark edilmeden gelişmiş. Genç kadın, tümör nedeniyle nefes darlığı, ağırlık hissi ve kilo kaybından muzdarip olduğu için sonunda profesyonel yardım istedi.

Doktorların teşhisi, tümörün önemli bir boyuta ulaştığını ve daha fazla sağlık
komplikasyonunu önlemek için acilen çıkarılması gerektiğini ortaya koydu. Dr. Atanas Ignatov liderliğindeki bir ekip tarafından gerçekleştirilen operasyon sırasında, tümörün bağırsak ve karın ağına doğru çoktan büyüdüğü keşfedildi.

Kadın ameliyattan önce korkular yaşadı

Ameliyat başarılı ve komplikasyonsuz geçti. 32 kg ağırlığındaki tümör tamamen çıkarıldı. Hasta sadece bir hafta sonra klinikten ayrıldı. “Kadınlar genellikle erken evrede tıbbi yardım istedikleri için bu boyutta bir tümör son derece sıra dışıdır. Hasta ameliyattan korkuyordu ve bu nedenle tümörü bastırdı,” dedi profesör.

Dr. Ignatov, etkilenen kadınlara korkmamalarını ve semptomları varsa hızlı bir şekilde yardım aramalarını tavsiye ediyor. Uzaman doktor, “Erken teşhis başarılı tedavinin anahtarıdır ve hastalarımızı önleyici sağlık hizmetlerinin bu önemli yönü konusunda destekliyoruz” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.