Soğuk algınlığı dalgası | 110,000 kişi hastalık izninde

Avusturya’yı soğuk algınlığı dalgası vurdu. Bir önceki hafta 29.000’den fazlası Covid-19 nedeniyle olmak üzere 110.000’den fazla kişi hastalık iznine ayrıldı. 400’den fazla kişi influenzadan (“gerçek grip”) etkilendi ve 84.000’den fazla kişi grip benzeri enfeksiyonlar nedeniyle çalışamadı.

Soğuk algınlığı dalgası | 110,000 kişi hastalık izninde

Bunlar Avusturya Sağlık Sigortası Fonu’ndan (ÖGK) alınan son rakamlar. Buna diğer sağlık sigortası şirketlerinden gelen hastalık raporları da ekleniyor. ÖGK Başhekimi Andreas Krauter Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Hastalık günlerinin sayısı yeniden artıyor” dedi. Bir önceki hafta ÖGK’ya çeşitli hastalıkları ya da yaralanmaları olan toplam 297.000 kişi hasta olarak rapor edildi.

El yıkama, maske, aşı

Kış aylarında virüslerden kaçmak neredeyse imkansızdır: Bilim, soğuk algınlığından sorumlu olabilecek 200 tür biliyor. Genel tavsiye, insan kalabalığından kaçınmaktır. Ancak bu her zaman mümkün değildir. “Maskeler, enfeksiyonu ve virüsün yayılmasını önlemek için güvenilir bir koruma şeklidir. Özellikle risk faktörlerine sahip kişiler bunu dikkate almalıdır,” dedi doktor ÖGK’dan yapılan basın açıklamasında.

“Krauter sözlerini şöyle sürdürdü: “Covid-19 ve influenzaya karşı aşılanmayı sadece onlar için değil herkes için tavsiye ediyoruz. Bu kişiler doktor muayenehanelerinde aşılanabilir. Koronavirüs aşısı Ulusal Bağışıklama Komitesi (NIG) tarafından özellikle 60 yaş ve üzeri kişiler, hamile kadınlar ve kronik hastalar gibi risk grupları ve sağlık personeli için tavsiye edilmektedir. NIG tavsiyesi ayrıca 12 yaş ve üzeri tüm insanlara yöneliktir.

Krauter, hijyen kurallarına uymanın ve ellerinizi yıkamanın da önemli olduğunu sözlerine ekledi. Bu, enfeksiyona karşı basit ve son derece etkili bir önlemdir.

Atık su izleme CoV artışını gösteriyor

SARS-CoV-2 virüs tespitlerinde temmuz ayında başlayan artış CoV atık su izlemesinde de devam etti. Aynı zamanda, Avusturya hastanelerindeki ağır akut solunum yolu enfeksiyonu (SARI) hastalarının sayısını gösteren SARI gösterge tablosu, son haftalarda Avusturya genelinde solunum yolu hastalığı olan yaklaşık 1.500 kişi kaydetti ve bunların yaklaşık 700’ünde Covid-19 var. Moleküler biyolog Ulrich Elling geçtiğimiz günlerde X (Twitter) üzerinden “Şimdiye kadarki en yüksek Covid dalgalarından birine doğru gidiyoruz” uyarısında bulundu.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 27.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.