FPÖ’lü, SPÖ’lüyü Bozkurt Yanlısı Olmakla Suçladı

Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) adayı Canan Brenner, Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Tarık Mete’yi, aşırı Türk milliyetçiliğiyle suçladı. Aşırı sağ parti adayı Canan Brenner, aşırılığı çözmenin yolu sert politikalarla mümkündür dedi.

FPÖ’lü, SPÖ’lüyü Bozkurt Yanlısı Olmakla Suçladı

Salzburg Belediye meclis üyeliği seçimlerine, Özgürlük Partisi’nden (FPÖ), aday gösterilen Canan Brenner, Bozkurt işareti ve sembollerin yasaklanmasından sonra yaptığı açıklamada, ‘’Yumuşak politikalarla, dini motivasyonlu fikir dernekleri sorunlarını çözemezsiniz’’ dedi.  

Gelişmeleri değerlendiren Canan Brenner, sert politikalarla sorunun çözüleceğini savunarak, ‘’ Burada ihtiyaç duyulan şey, sert bir el’’ ifadelerini kullandı.

WhatsApp iletişim aracıyla yaptığı, Türkçe seçim kampanyasından dolayı Avusturya tartışmaların nedeni olmuştu.

FPÖ geçmişte, Türkçe seçim çalışması yürüten diğer partileri eleştirmiş ama kendi parti adayı da, aynı yöntemi kullanması üzerine, eleştirdiği partiler, FPÖ’yü eleştirilerin merkezine almışlardı.

Canan Brenner ayrıca, Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Tarık Mete’nin, ülkücülerle ilişkisi olduğunu iddia etti.

 

Bunun üzerine, SPÖ adayı Bernhard Auinger yaptığı açıklamada,  2016 yılında eski SPÖ Belediye Meclisi, Osman Güneş’in kontrolü altında, aynı zamanda Mete’nin de bulunduğu, sağcı bir Türk hareketi olan Ülkücülerle temaslarının olduğunu itiraf etti.

Auinger, sonra tüm temaslar kesildi diyerek, “Buna sempati duyan kimsenin SPÖ’de yeri yoktur” dedi.

 

SPÖ’lü Tarık Mete iddialara, biyografim, radikal sağcı fikirlerle hiçbir şey yapamayacağımı açıklıyor, diyerek savunma yaptı.

Bununla birlikte bir başka iddia ise, Canan Brenner Facebook’ta Salzburg ve Yukarı Avusturya  Bozkurtlarının başkanı  Bayram Aydoğan’la arkadaş olduğu ileri sürüldü.

Karşı açıklama da ise, Aydoğan, Brenner’in fırınında bir müşteridir dendi.

 

 

Yayınlama: 04.03.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.