“Sihirli Flüt” Salzburg’da büyüledi

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi ve Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer, Avusturya’nın Salzburg kentinde flüt resitali sergiledi.

“Sihirli Flüt” Salzburg’da büyüledi

Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosluğu tarafından dün akşam [1 Aralık] Salzburg Mozarteum Üniversitesi’ne tahsis edilmiş bulunan Frohnburg Sarayı’nda, Türkiye’nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer’in sahne aldığı bir flüt resitali düzenlendi.

“Sihirli Flüt” lâkaplı Türk flüt virtüözü, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı unvanı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi ve aynı zamanda UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan Şefika Kutluer, piyano ve flütün eşsiz senfonisi ile davetlileri edata büyüledi.

Salzburg Eyaleti ve Belediyesinin üst düzey yetkilileri, korkonsüler mensupları, sanatçılar, kültür, sanat ve iş çevrelerinden Türk ve Avusturyalı misafirlerden oluşan 100 kişinin katıldığı programda, konser öncesi Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan, Türkiye’nin ABİS stratejisi çerçevesinde bir konuşma yaptı.

Piyanoda Avusturyalı Philipp Scheucher’in eşlik ettiği flüt sanatçısı Kutluer, ünlü yabancı klasik müzik eserlerinin yanı sıra, Muammer Sun ve Ekrem Zeki Ün’den eserler çaldı ve sanatçının başarılı performansı davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Kutluer, programında Azerbaycanlı besteci Fikret Amirov’dan bir parçaya da yer vermiş, katılımcıların büyük beğeniyle izlediği resital sonrasında, yoğun alkış üzerine, sanatçı tekrardan sahne aldı. © DerVirgül

Yayınlama: 02.12.2022
Düzenleme: 02.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.