Fenerabahçe taraftarları stattan çıkartıldı

Fenerbahçe ile Maribor arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu maçında taraftarlar arasında kavga çıktı.

Fenerabahçe taraftarları stattan çıkartıldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında deplasmanda Maribor ile karşı karşıya geldi.

Haberin videosu: 

 

Avusturya’dan maçı izlemek için Slovenya’ya giden İrfan Ünsal’ın bildirdiğine göre, Genç Fenerbahçeliler olarak bilinen taraftarların astığı bir pankart, Maribor taraftarları tarafından kaldırılmak istenmesiyle olaylar başladı. İrfan Ünsal o anları Facebook sayfasından canlı olarak yayınladı.

Basında çıkan haberlere göre ise, mücadele Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken 66. dakikada Maribor tribününden atlayan bir holigan, Fenerbahçe tribünlerine doğru hareket etti. Mariborlu holigan Sarı-Lacivertlilerin açtığı bir pankartı yırtmak istemesi üzerine tribünde arbede yaşandı.

Arbedenin büyümesi üzerine maçın hakemleri maçı durdurdu.

Olayların yatışması beklenirken Mariborlu holiganın gözaltına alındığı öğrenildi.

Dusan Tadic başta olmak üzere Fenerbahçeli futbolcuların kale arkasına yaklaşarak taraftarları sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Maçın duraklatılması devam ederken stadyumda, olaylara neden olan Mariborlu holigan olmasına rağmen, Fenerbahçe taraftarının kale arkasındaki tribünü boşaltarak stadı terk etmesi yönünde anons yapıldı. Anons Fenerbahçe taraftarları için Türkçe olarak yapıldı.

Kale arkasındaki Fenerbahçe taraftarlarının stattan çıkartılması sonrası maç devam etti. Olaylar tam 32 dakika sürdü.

Öte yandan, Slovenya polisinin Fenerbahçe taraftarlarına biber gazıyla müdahale ettiği söylendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.