Hile yapan 11.000 koşucu Mexico City’deki maratondan diskalifiye edildi

Meksika’daki maraton organizatörlerinin, elektronik çiplerin katılımcıların maratonun tamamını koşmadığını ortaya çıkarması üzerine 11.000 koşucuyu diskalifiye ettiği bildirildi. Avusturya’nın başkenti Viyana’dan maratona katılan Volkan Akın, olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Hile yapan 11.000 koşucu Mexico City’deki maratondan diskalifiye edildi

İnanılmaz ama gerçek: Yaklaşık 11.000 katılımcı Mexico City’deki maratondan diskalifiye edildi. Takip verileri, gerekli mesafe olan 42.195 kilometreyi tamamlamadıklarını gösterdi.

30,000 katılımcı Mexico City’deki maratona katıldı. Ancak katılımcıların üçte birinden fazlasının hile yaptığı iddia edildi. Koşucuların her beş kilometrede bir kurulan kontrol noktalarını geçmedikleri anlaşıldı. Bu noktalar kimsenin gerekli mesafeyi kısaltmamasını sağlamak için kullanılmaktadır.

Maratona katılan sporcuların, koşu süresini arttırmak için toplu taşıma araçlarını kullanıldığı tespit edildi.

Volkan Akın’ın maratonu tamamladığına dair sertifika

Geçersiz zamanlar

“Mexico City Spor Enstitüsü, XL Maratonu katılımcılarının etkinlik sırasında sportmenlik dışı davranışlar sergilediği vakaları soruşturacağını açıkladı. Zamanlar geçersiz ilan edilmiştir” denildi.

Avusturya’dan ve Türkiye’den diskalifiye yok

Avusturya’nın başkenti Viyana’dan maratona katılan Volkan Akın, Metin Can, Murat Sözeri ve İbrahim Nailoğlu yapılan hile karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, Avusturya ve Türkiye’den katılan sporcuların diskalifiye edilmediğini, en azından böyle bir bilgi edinmediklerini söylediler.

Gecen yıl da ABD’de yapılan maratona katıldığını dile getiren Akın, spor tek başına bedensel bir eylem olmadığını, sporun aynı zamanda ahlaki davranışları terbiye eden bir aktivite olduğunu belirtti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 08.09.2023
Düzenleme: 09.09.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.