Avusturya medyası, mahkeme kararını etkiledi | 16 yaşındaki öğrenci cezaevine gönderildi

Avusturya’da 16 ile 15 yaşındaki göçmen öğrencilerin okulu uçuracağı sözlemlerinden dolayı yargılanmıştı. Mahkeme cezayı, öğrencilerin eğitiminin bitimine kadar erteledi. Ancak Krone gazetesi bu kararı etkiledi…

Avusturya medyası, mahkeme kararını etkiledi | 16 yaşındaki öğrenci cezaevine gönderildi

15 yaşındaki arkadaşıyla birlikte Bruck an der Mur’da öğrenim gördükleri orta okulu havaya uçurmak istediklerini dile getiren 16 yaşındaki Çeçen öğrenci tutuklandı.

Aslında mahkeme her iki öğrenci, geçen yaz Leoben bölge mahkemesinde sekiz ayı koşulsuz olmak üzere iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak, mahkeme tutukluluğun ertelenmesi kararı verdi.” Cezaevine girmeden önce eğitimlerini tamamlayabilsinler diye.

Avusturya’nın güçlü günlük gazetesi Krone, gelişmeleri haber yaparak, bölgede kamuoyu oluşturdu.

Gazeteye göre; “İkiliyi sokakta yürürken gören ve tanıyan endişeli vatandaşlar şaşkınlıkla “Krone”yi arayarak açıklama istedi” diye gelişmeden vazife çıkardığını savundu.

Gazetenin yarattığı baskı nedeniyle, mahkemenin “eğitimlerini bitirmeleri” için ertelediği ceza, uygulamaya sokuldu ve bölge mahkemesi tutuklama ve Leoben hapishanesine nakledilme emrini verdi ve bu emir polis tarafından uygulandı.

Krone gazetesi haberinde ulaştığı başarıyı, “16 yaşındaki Çeçen şu anda parmaklıklar ardında” cümleleriyle okuyucularına duyurdu.| ©Der Virgül

Yayınlama: 11.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.