Avrupa’dan Türkiye’ye Karayolu ile 1,5 Milyondan Fazla İnsan Gitti

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için 1,5 milyondan fazla kişi karayolunu seçti.

Avrupa’dan Türkiye’ye Karayolu ile 1,5 Milyondan Fazla İnsan Gitti

Gecen yıl pandemi nedeniyle zorunlu olmayanların dışında Türkiye’ye seyahat edilmemesi ve bu yıl yaz tatilinin Kurban Bayramı ile çakışması nedeniyle özellikle karayolu ile Türkiye’ye seyahatlerde yoğunluk yaşandı. 

Yapılan açıklamada 1 Haziran’dan itibaren Avrupa’dan yaklaşık ile 1 Haziran’dan bu yana toplam 1 milyon 687 bin 527 kişi, Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı belirtildi. 

Avrupa’da yaşayan Türkiyeliler, uzun bekleyişler ve katı korona kurallarına rağmen yazlık tatillerini memleketlerinde veya sahil bölgelerinde geçirdi. 

Eylül ayının başlarına kadar devam etmesi beklenen geri dönüşlerde, kısmen de olsa yoğunluğun azaldığı söylenirken, birçok kişinin ise, yaz tatillerini Ağustos ayının ortalarında yapmayı tercih ettiği belirtildi. 

Yabancı turist sayısının beklenenin altında olması, turizmi hayal kırklığına uğratmış olsa da, Avrupa’da yaşayan Türkiyelilerin yoğun ilgisi bu açısı ekonomik anlamda kapattığı tahmin ediliyor.|DerVirgül

Yayınlama: 21.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.