Depremden etkilenen 10 ilde Olağanüstü Hâl ilan edildi

Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 432’ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden etkilenen 10 ilde Olağanüstü Hâl (OHAL) ilan edildiğini açıkladı.

Depremden etkilenen 10 ilde Olağanüstü Hâl ilan edildi

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Aynı gün Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre depremde en az 3 bin 432 kişi hayatını kaybetti. Depremden etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koordinasyon merkezinde depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Ölü ve yaralı sayımız maalesef giderek artıyor. Şu anda 3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var” dedi. “Sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, deprem bölgesinin afet bölgesini ilan edildiğini duyurdu. “Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hâl (OHAL) ilan etme kararı aldık. Üç ay sürecek bu kararla ilgili Meclis süreçlerini en kısa zamanda tamamlayacağız” diyen Erdoğan, önceliğin arama kurtarma çalışmalarını hızlandırmak olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem yaralarının sarılmasına yardım etmek isteyen vatandaşlar ile iş dünyasına, AFAD hesaplarına bağışta bulunma” çağrısı yaparak, “AFAD’ın ülkemizin önde gelen tüm bankaları ve katılım şirketlerinde bulunan Türk lirası ve döviz hesaplarına havalelerden herhangi bir ücret alınmayacaktır” dedi. | DerVirgül

 

 

Yayınlama: 07.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.