Doğu Ekspresi’nde fiyatlar uçtu | 25 bin liralık tur fiyatı için Bakanlığa çağrı!

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarındaki yüksekliği eleştirerek Ulaştırma Bakanlığına çağrıda bulundu.

Doğu Ekspresi’nde fiyatlar uçtu | 25 bin liralık tur fiyatı için Bakanlığa çağrı!

Kars’ın Ani Harabelerinden Çıldır Gölü’ne kadar birçok tarihi ve turistik güzelliklerine Turistik Doğu Ekspresi ile ulaşmak, gezinin en keyifli zamanını oluşturuyor. Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuklarını sosyal medyada paylaşması bu trene talebi gittikçe daha da arttırıyor, ünü sınırları aşıyor. Ancak bilet fiyatları ise el yakıyor. Bir çiftin Doğu Ekspresi ile Kars’a gidip gelmesi 25 bin liraya ulaştı.

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Duruma tepki gösteren CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının yüksekliğine ilişkin Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Karaurgan durağında köylülerle beraber açıklama yaptı.

|Doğu Ekspresi Belgesel [Beyaza Yolculuk] Filminden bir görüntü

Akgün Alp, “İnsanlar Doğu Ekspresi ile Kars’a gelmeye başladı. Kars kalkınmaya başladı, turizmi artmaya başladı, esnafımız satış yapmaya başladı. Fakat Ulaştırma Bakanlığı çok iyi giden bu uygulamayı da maalesef bozdu.

| Doğu Ekspresi Belgesel [Beyaza Yolculuk] Filminden bir görüntü

Çünkü gidiş-geliş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık ne öğrencilerimiz ne yaşlılarımız ne emeklilerimiz Doğu seferinden mahrum kaldılar.

Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz” dedi.

| Doğu Ekspresi Belgesel [Beyaza Yolculuk] Filminden bir görüntü

Alp, yetkililere şöyle seslendi:

“Karaurgan halkının tren ulaşımı maalesef kesilmiş durumda. Çünkü artık eskisi gibi içerden bilet alamıyorlar ancak internet yoluyla bilet alabiliyorlar. Burada çok ciddi bir internet sorunu var.

Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın internete erişimi çok zor. İnternete erişebilenlerin de kartla ödeme imkanı yok. Bu yüzden trenlerden bilet alamıyorlar ve Erzurum- Kars ile ulaşımı kesilmiş durumda.

| Doğu Ekspresi Belgesel [Beyaza Yolculuk] Filminden bir görüntü

Sadece Karaurgan halkının değil, bütün Kars’ın ortak bir sorunu var. O da Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının maalesef Avrupa ile kıyaslanır bir hale gelmiş olması.

İnsanlar Doğu Ekspresi ile Kars’a gelmeye başladı. Kars kalkınmaya başladı, turizmi artmaya başladı, esnafımız satış yapmaya başladı. Fakat Ulaştırma Bakanlığı çok iyi giden bu uygulamayı da maalesef bozdu.

| Doğu Ekspresi Belgesel [Beyaza Yolculuk] Filminden bir görüntü

Çünkü gidiş-geliş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Artık ne öğrencilerimiz ne yaşlılarımız ne emeklilerimiz Doğu seferinden mahrum kaldılar. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının muhakkak eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini, Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz.”

 

Yayınlama: 13.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.