Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanlığı, depremin merkez üssünün Battalgazi ilçesi olduğunu açıkladı.

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Saat 16.04’te yaklaşık 14 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Malatya’nın yanı sıra çevre illerden Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Mardin’de de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada saha tarama çalışmalarına başlandığını belirterek, “An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da X hesabından yaptığı açıklamada, Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında” dedi.

Anadolu Ajansı’na konuşan Malatya Valisi Ersin Yazıcı da deprem nedeniyle Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şu ana kadar 112 Komuta Merkezi’ne herhangi bir yıkım ihbarı gelmediğini belirten Yazıcı, “Şu an için olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor” dedi.

Malatya, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en kötü etkilenen kentler arasında.

22 Nisan 2023’te dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde 50 bin 783 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Malatya’da yaşamlarını kaybedenlerin sayısı 1393, yaralananların sayısı ise 9 bin 108 olarak açıklanmıştı.

Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.