Marketler zinciri Spar’ın kasa fişlerinde, “Şiddete Karşı” acil durum numarası

Avusturya’da 2023 yılında 24’ün üzerinde kadın cinayeti işlendi. Ülkenin önce gelen marketler zinciri “Spar”, kasa fişlerinin üzerine “Şiddete Karşı” acil durum numaraları ve web site adreslerinin yazılacağını duyurdu.

Marketler zinciri Spar’ın kasa fişlerinde, “Şiddete Karşı” acil durum numarası

Avusturya’da özellikle kadına karşı şiddetin durdurulmaması, yetkilileri ve kadın örgütlerini farklı arayışlara itiyor.

Bu nedenle, “Şiddete Karşı 16 Gün” girişimi kapsamında yardım teklifleri yeniden öne çıkıyor: Acil durum numaraları ve web siteleri 25 Kasım’dan 10 Aralık’a kadar nakit Spar marketlerinin kasa fişlerinin üzerine basılacak.

Yapılan açıklamada, “Steiermark Eyaleti Şiddeti Koruma Merkezi, hızlı yardım ve destek sunmak için bölgesel iş birliği ortağı olarak Spar ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Styria eyaletinin sosyal dairesi ve kadın dairesi ile, şiddet içermeyen bir arada yaşamayı teşvik etmek için düşük eşikli bir bilgi hizmeti oluşturuluyor” dendi.

Her üç kadından biri şiddet mağduru

Avusturya İstatistik Kurumu tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Avusturya’da 18 ila 74 yaş arası kadınların yüzde 33’ü yakın ilişkiler içinde veya dışında fiziksel ve/veya cinsel şiddet mağduru oluyor. Sosyal İşlerden Sorumlu Devlet Müşaviri Doris Kampus (SPÖ), “Şiddet özel bir mesele değil, herkesi ilgilendiriyor. Amacımız, etkilenen mümkün olduğunca çok insana yalnız olmadıklarını ve onlara yardım teklifleri olduğunu iletmektir” dedi.

Kadınlar Bölgesi Meclis Üyesi Simone Schmiedtbauer (ÖVP) şunları ekledi: “Steiermark’ta halihazırda birbirine sıkı sıkıya bağlı bir yardım ve tavsiye teklifleri ağımız var. Spar ile olan iş birliğimiz sayesinde, düşük eşikli bir bilgi teklifi oluşturuyoruz ve mevcut tekliflerin bu kullanıcılara ulaşmasını sağlıyoruz. Potansiyel olarak daha da iyi etkilenebilir. Kasa fişinin üzerinde yazılı olan yardım hattını arayanların kimliği gizli tutulacak ve hat ücretsizdir.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.