Aktivistler Viyana Havalimanı’ndaki özel uçak terminaline erişimi engelledi

Pazar günü, pazartesi günü Viyana’da yapılacak olan Avrupa Doğagaz Konferansı’na (EGC) katılacak olan davetlilerin bir çoğu özel uçaklarıyla geleceğinden, “BlockGas” ittifakından yaklaşık 40 kişi Viyana Havalimanı’ndaki özel jet terminaline erişimi engelledi.

Aktivistler Viyana Havalimanı’ndaki özel uçak terminaline erişimi engelledi

Viyana Uluslararası Havalimanında yapılan eyleme gerekçe olarak aktivistler, Avusturya’da hem iklim krizine hem de yüksek enerji maliyetleri nedeniyle artan yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu gösterdiler.

Lobiciler, yatırımcılar ve yöneticiler “doğalgaz konferansına özel jetlerle seyahat ederken, bu kış sayısız insan dondu ve sadece Viyana’da değil, dünyanın her yerinde artık gaz faturaları ödenemez hale geldi” dendi.

Yetkili, birkaç yetkilinin olay yerinde olduğunu, ancak garaj yolunun şu anda yoğun bir şekilde kullanılmadığını söyledi.

Grup, Cumartesi günü Viyana şehir merkezindeki Salztor Köprüsü’nü kapatarak ve Tuna Kanalı’ndaki suyu geçici olarak yeşile çevirerek konferansı protesto etmişti.

27-29 Mart tarihleri arasında Viyana şehir merkezindeki belirsiz bir otelde konferansa karşı yapılacak daha büyük protestoların Pazartesi sabahından itibaren başlaması bekleniyor. Sivil toplum ittifakı “Blockgas” sözcüsü Verena Gradinger, bir yayında “yüzlerce göstericinin protestolar için Viyana’ya gideceğini” söyledi. |© DerVirgül

Yayınlama: 26.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.