Komünist Başkan Maçoğlu Viyana’da

Tunceli [Dersim] Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bir etkinliğe katılmak için Avusturya’ya geldi. Maçoğlu’nun pazar günü ise yerel yönetimler kapsamında bir söyleşiye katılması bekleniyor.

Komünist Başkan Maçoğlu Viyana’da

Komünist Başkan lakabıyla tanınan Tunceli [Dersim] Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Aşağı Avusturya Eyaleti [NÖ] Neunkirchen bölgesinde Avusturya Demokratik Haklar Federasyonu’nun cumartesi günü düzenlediği etkinliğe katılmak için Avusturya’ya geldi.

Başkan Maçoğlu’na Türkiye’den Türk halk müziği ve opera sanatçısı Haluk Tolga İlhan eşlik etti.

Pazar günü Viyana’da yerel yönetimler kapsamında yapılacak bir söyleyişe katılacağı söylenen Maçoğlu ile geç saatlerde Damak Restoranda yaptığımız söyleşide, kendisi gibi ülkede tek komünist belediye başkanı olan, Graz Belediye Başkanı Elke Kahr’i ile olan görüşmelerinden bahsetti.

Avusturya Komünist Partisi [KPÖ] adayı olarak Elke Kahr’inin 18 yıllık Halk Partisi [ÖVP] iktidarını Graz’da yenerek belediyeyi almasının büyük başarı olduğunu vurgulayan Maçoğlu, “seçimlerden önce görüştüğümüzde belediye evleri üzerine planlarını bana anlatmıştı. Ona bu uygulamalar üzerinden yapacağın çalışma seni başkanlığa götürecektir demiştim” diye konuştu.

Maçoğlu, halkın gerçek sorunlarıyla dolaysız ilgilendiğinizde, halk bunu görecektir ve sizin yanınızda olacaktır dedi.

Damak restoranın çalışanlarıyla tek tek fotoğraf çektiren belediye başkanı, bizleri Dersim’e davet etti.

Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu

2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi’nden aday olarak Ovacık belediye başkanı seçilen ve Türkiye’nin ilk TKP’li belediye başkanı olan Maçoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yine TKP adayı olarak Tunceli’nin [Dersim] Belediye Başkanı seçildi. Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye’nin ilk TKPli İl Belediye Başkanı unvanı aldı. | ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

 

Yayınlama: 19.11.2023
Düzenleme: 19.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.