Maaşının sadece 2.200 Euro’sunu kendisine alıyor | “Elke Kahr”

FPÖ Başkanı Herbert Kickl, politikacıların aşırı maaşlarını kamuoyu önünde eleştiriyor, ancak kendisi brüt 16.200 Euro “kazanıyor”. Diğer yandan FPÖ, siyasetçilerin maaşlarının düşürülmesine karşı oy kullanmıştır. Avusturya’da bir siyasetçi var ki her ay maaşının 6.100 Euro’sunu ihtiyaç sahibi insanlara dağıtıyor!

Maaşının sadece 2.200 Euro’sunu kendisine alıyor | “Elke Kahr”

Sağ popülist Avusturya Özgürlük Partisi [FPÖ] Başkanı Herbert Kickl, politikacıların aşırı maaşlarını kamuoyu önünde eleştiriyor, ancak kendisi brüt 16.200 Euro “kazanıyor”.

Ayrıca, parlamentoda siyasetçilerin maaşlarının düşürülmesi tartışmaları sonucunda gidilen oylamada FPÖ karşı oy kullandı. Aşırı sağ parti FPÖ işçi yanlısı bir siyaset yaptığı izlenimi sunarken, gerçekte ise tam karşısında bir siyaset izliyor.

Atib Graz tarafından verilen iftar daveti

Maaşının sadece 2.200 Euro’sunu kendisine alıyor

Ancak Avusturya’da temiz ve çıkar ilişkileri gütmeyen siyasetçilerde var.

Atib Graz tarafından verilen iftar daveti

“Elke Kahr”

Elke Kahr, 2021 yılından bu yana Avusturya’nın en büyük ikinci şehri olan Graz’ın Belediye Başkanı olarak görev yapan Avusturya Komünist Partisi [KPÖ] üyesi bir siyasetçi.

Graz’ın Belediye Başkanı Elke Kahr’inin resmi aylık maaşı 8.300 Euro.

Graz’da 16 yıldır kiraladıkları apartman dairesinde kocasıyla birlikte yaşıyor. Graz’ın Gries semtindeki 82 metrekarelik daire için ayda 1.000 Euro’nun biraz altında kira ödüyor.

Sıradan bir emekçi yaşamı süren Elke Kahr, belediye başkanı maaşının sadece 2200 Euro’sunu kendisine yeteceğini, geri kalanını partisi ve ihtiyaç sahibi ailelere veriyor. Yani, geri kalan 6.100 Euro her ay ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılıyor veya sosyal işlerde kullanılıyor.

Atib Graz tarafından verilen iftar daveti

Kahr, sosyal medya platformları bakımından sadece Facebook’u kullanıyor. Hesabının yüzde 80’ine kendisi bakıyor [sadece eski bir Nokia cep telefonu var] – ofisindeki çalışanlar resimleri internete onun yerine koyuyor.

Elke Kahr kimdir?

Elke Kahr 2 Kasım 1961 Graz’da doğdu. Biyolojik babası İranlı bir öğrenciydi. Üç yaşındayken evlat edinildi ve bir işçi sınıfı mahallesinde büyüdü. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Grazbachgasse’deki ticaret okuluna devam etti. Oesterreichische Kontrollbank’ta çalıştıktan sonra, 1984 yılında Matura ile mezun olduğu akşam iş akademisine katıldı.

Kahr 1983 yılında Komünist Parti’ye [KPÖ] katıldı. 1985’ten itibaren Graz’da KPÖ ilçe yönetiminde görev aldı. 1993’te belediye meclisine seçildi ve 1998’den beri KPÖ meclis grubunun başkanlığını yürütüyor. 2003-4 yıllarında KPÖ’nün federal başkan yardımcısıydı. KPÖ’nün üçüncü büyük parti haline geldiği ve 35 yıl sonra ilk kez Landtag’da sandalye kazandığı 2005 Steiermark eyalet seçimlerinde partinin kampanya yöneticisiydi.

Atib Graz tarafından verilen iftar daveti

2005 eyalet seçimlerinden sonra, popüler yerel KPÖ lideri Ernest Kaltenegger eyalet siyasetine odaklanmak için belediye meclisinden ayrıldı. Kahr, Graz KPÖ’nün yüzü olarak onun yerine geçti ve 2017 yılına kadar sürdürdüğü konuttan sorumlu meclis üyeliği görevine getirildi. 2008 yerel seçimlerinde parti 12 sandalyesinden 6’sını kaybetti ve dördüncü sıraya geriledi. Ancak sonraki yıllarda toparlandı ve Kahr’ın liderliğinde 2012 seçimlerinde yüzde 20 oy alarak Graz’da ikinci büyük parti oldu ki bu daha önce görülmemiş bir sonuçtu. 2016 yılında SPÖ’den belediye başkan yardımcısı Martina Schröck’ün istifasının ardından Kahr onun halefi olarak seçildi. Landtag tarafından 46 oyun 38’ini alarak onaylandı.

Kahr, 2017 yerel seçimlerinde yine KPÖ listesinin başında yer aldı ve partisinin yüzde 20 civarındaki performansını korudu. Seçimden sonra konut portföyünü kaybetti ve bunun yerine ulaşımdan sorumlu meclis üyesi olarak atandı.

KPÖ’nün Graz’da altın çağı | 2021 belediye seçimleri

Kahr, 2021 Graz yerel seçimlerinde üçüncü kez KPÖ’ye liderlik etti. Kamuoyu yoklamalarının iktidardaki Avusturya Halk Partisi’nin [ÖVP] zaferine işaret etmesine rağmen, KPÖ yüzde 28,8 oy oranı ve 15 sandalye ile en büyük parti oldu ve Kahr’ı şehrin belediye başkanlığı için en muhtemel aday haline getirdi.

Seçimden sonra KPÖ, Yeşiller ve SPÖ ile görüşmelere başladı. Üç parti, KPÖ’nün üç, Yeşiller’in bir belediye meclis üyeliğine sahip olacağı, SPÖ’nün ise belediye meclisindeki bazı komiteleri devralacağı bir koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. Kahr, 17 Kasım’da Gemeinderat tarafından 46 oyun 28’ini alarak belediye başkanı seçildi. Graz’ın ilk kadın belediye başkanı ve bir Avusturya şehrinin ilk komünist belediye başkanı oldu.

Kahr, Komünist Parti üyesidir ve kendisini Marksist olarak tanımlamaktadır.

Kahr, belediye başkanı seçilmesinin ardından verdiği bir röportajda, politika önceliklerini yeni toplu konutlar inşa etmek, kentin kira depozito fonunu artırmak, 2017 yılında belediye meclisi tarafından AB vatandaşı olmayanların toplu konutlara başvurmasına getirilen yasağı kaldırmak, sosyal yardımları genişletmek, kamu anaokulları için ücretleri azaltmak ve kanalizasyon ve çöp toplama ücretlerini dondurmak olarak sıralamıştı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 25.07.2023
Düzenleme: 29.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.