ORF muhabiri Yılmaz Gülüm, derdini SPÖ Wien kongresinde anlatabildi

Viyana’da konut mafyasının kaçak su ve elektrik çekerek yüksek fiyatlarla mültecilere kiralamasını belgeleyen devlet televizyonu ORF muhabiri Yılmaz Gülüm, SPÖ Viyana yönetimine sesini duyara bilemek için SPÖ kongresine gitti.

ORF muhabiri Yılmaz Gülüm, derdini SPÖ Wien kongresinde anlatabildi

Bir ORF ekibi, kullanılmayacak kadar yıkık binaları korkunç meblağlar talep eden Viyana kiralık mafyasıyla ilgili yeni vakaları ortaya çıkardı.

İki eski bina, ev sahipleri tarafından Suriye, Irak veya Afganistan’dan gelen savaş mültecilerine son derece yüksek fiyatlara kiralandı; her yerde küf vardı, izinsiz su ve elektrik çekilmişti.

Daha önceki baskınlarda mali polisi sahte şirket kurma şüphesiyle soruşturma başlatırken, vergi kaçakçılığı da araştırılıyor. ORF “Raporu”nun Salı akşamı ortaya çıkardığı ve adlandırdığı gibi, “Viyana Kiralık Mafyası”nın yeni gecekondu vakaları ortaya çıkartıldı. Viyana-Favoriten’deki üç binanın dairelerinin çoğu “yatak deposu” olarak tasarlandığı görüldü.

ORF muhabiri Yılmaz Gülüm, ORF’nin yerel incelemesini aktarıyor: “Apartmanların hiçbirinde ısıtma sistemi çalışmıyor, küf ve çöp her yerde mevcut sorunlar. Dairelerin çoğu özel tasarlanmış: En fazla dört genç Suriyeli, 12 metrekareden biraz daha büyük bir odada uyuyor. 12 metrekare için kişi başı aylık 250 Euro ücret alınmaktadır.” Bunun anlamı şu: 12 m2’lik bir oda da dört kişilik konaklama durumunda ev sahibi 1.000 Euro tahsil ediyor.

Yılmaz Gülüm, çekimin tehlikeli bir hal aldığını, çekimler sırasında sorumlular bizi korkutmaya çalıştı dedi.

Viyana Eyalet hükümeti Sosyal Demokrat Partili [SPÖ Wien] politikacılar konuyla ilgili röportaj vermek istemediği için, geçtiğimiz gün yapılan SPÖ Viyana örgütünün kongresine giden Yılmaz Gülüm, çektiği videoları onlara gösterdiğini belirtti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.