SPÖ Kurultayı | Rendi-Wagner Yeniden Genel Başkan Seçildi

Avusturya Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) 45. Olağan Kurultayında, Pamela Rendi-Wagner yeniden genel başkan seçildi. Rendi-Wagner, içerik açısından kendini açıkça merkezin solunda konumlandırarak, Başbakan Kurz sistemiyle hiçbir hükümet koalisyonu yapmayacaklarının mesajını verdi.

SPÖ Kurultayı | Rendi-Wagner Yeniden Genel Başkan Seçildi

(Sozialdemokratische Partei Österreichs) Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ), ülkenin en eski siyasi partisi 14 Nisan 1945 tarihinde SPÖ ismini aldığı günden itibaren sayılmakla birlikte, 45. Olağan Kurultayını gerçekleştirdi. 

Cumartesi günü Viyana’da 600 delegenin katılımıyla gerçekleşen kurultayda tek aday olan ve mevcut Genel Başkan Pamela Rendi-Wagner, yüzde 75,3’lük bir oy oranıyla yeniden genel başkan seçildi. 

DerVirgül’ün yerinde izlediği kurultayda, SPÖ başkanı içerik olarak kendisini merkezin solunda konumlandırdığı görüldü. 

Avusturya’nın sosyal cumhuriyet-e geri dönüşe ihtiyacı olduğunu söyleyen Rendi-Wagner, Başbakan ve Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz anlayışıyla bunun mümkün olmayacağını vurguladı. 

Rendi-Wagner, delegeler tarafından sık sık tezahürat ile kesilen konuşmasında, yargı, medya, sanat – kültür ve dini kurumların ÖVP tarafından baskı altına alındığına dikkat çekerek, bu kibirli yönetim anlayışına sonuna kadar karşı çıkacaklarını vurguladı. 

Rendi-Wagner, kriz maliyetlerinin işçilere bağlı kalmaması gerektiğini söyledi – Bunun yerine, online çokuluslu şirketler, milyonerler ve milyarderler de dahil olmak üzere mülkiyet ve miras vergileri yoluyla “adil katkılarını” yapmak zorunda olmalıdırlar diyerek, zenginlere ithafen “Geniş omuzlar daha ağır yükleri kaldırabilmelidir” ifadesiyle, olası bir SPÖ iktidarında, zenginlerden daha fazla vergi alınacağının işaretini verdi.

Devlet destekli haftada dört günlük çalışma gününü savunarak, işsizliğin çözüleceğini savunan SPÖ lideri, “Çalışma saatlerini azaltmaktan daha etkili bir iş motoru yoktur’’ dedi. 

Parti kurultayında yaptığı konuşmada Rendi-Wagner, Sebastian Kurz çevresinde ÖVP ile işbirliğini fiilen reddetti: “Sosyal demokrasinin başında ben varken, Kurz sistemiyle hiçbir hükümet koalisyonu olmayacak.”

Öte yandan Rendi-Wagner’in kurultayda en büyük destekçisi Viyana belediye başkanı Michael Ludwig idi. 

Ludwig yaptığı konuşmada hükümetin pandemi sürecini yönetme şeklini eleştirerek, SPÖ lideri Rendi-Wagner’e ithafen, iyi ki bu süreçte birlikteyiz ifadesini kullandı.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 27.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.