“Viyana 10. Bölge Türklerin elinde “

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yapılan orantısız kutlamalar, siyasi partiler tarafından eleştirilirken, Galatasaray şampiyonluk kutlamaları eleştirilerin daha sert olmasına neden oldu.

“Viyana 10. Bölge Türklerin elinde “

Viyana Eyaleti Halk Partisi [ÖVP] perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 10. Viyana Bölgesinde yaşanan kanun dışı gösteriler ve daha sonrasında, Galatasaray’ın aynı bölgede şampiyonluk kutlaması, Viyana’daki entegrasyon başarısızlığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Viyana Eyaleti Halk Partisi [ÖVP] olaylara müdahale eden polisleri savunurken, gece gündüz hayatlarını riske atan polislerimizin arkasındayız mesajı verildi.

ÖVP’ye göre, 10. Viyana Bölgesi Türklerin eline geçti…

Viyana ÖVP Güvenlik sözcüsü Hannes Taborsky, “Her gün gördüğümüz sorunlar polis tarafından çözülemez, aksine, Viyana’daki sığınmacı karşılama politikasının sona ermesi, eğitim ve entegrasyon yoluyla kökünden ele alınmalıdır. Viyana için Federal modeli takip eden ayrıntılı bir ayrımcılık raporu, odak noktası izleme, özellikle zemin kat bölgelerinde boşluklarla mücadele ve bölge planlamasının önemli bir parçası olarak tecrit eğilimlerinin önlenmesi gerekiyor” dedi.

ÖVP Viyana Eyaleti, Favoriten ilçesinin paralel yaşamların odak noktası olduğuna işaret ederek, göçmenlerin yoğun olarak yaşam alanı kurduğu semtleri hedef gösteri. | ©DerVirgül

Yayınlama: 01.06.2023
Düzenleme: 01.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.