Viyana Eyalet Meclisi, Favoriten ilçesine atfedilen şiddet için toplanıyor

Viyana FPÖ eyalet örgütünün başvurmasıyla, önümüzdeki perşembe günü Viyana Eyalet Meclisi özel olarak toplanması planlanıyor. Eyalet meclisi, “Tecavüz, şiddet ve suç” ve entegrasyon politikalarını ele alacak.

Viyana Eyalet Meclisi, Favoriten ilçesine atfedilen şiddet için toplanıyor

Viyana FPÖ’nün şiddet içeren suçlarla ilgili özel bir yerel konsey kurmasına izin verildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk girişim belediye yönetimi tarafından reddedildi. Toplantının o zamanki başlığı “Viyana’da sığınmacıların uyguladığı aşırı şiddet”ti. Reddetme kararı belediye tarafından değil federal hükümet tarafından gerekçelendirildi. Şimdi başlık değiştirildi.

Kamu barışını, düzenini ve güvenliğini korumanın yasama ve uygulama açısından federal hükümetin işi olduğu söylendi. Eyalet parlamentosunun ve belediye meclisinin özel oturumlarında yalnızca eyaletin ve belediyenin sorumlu olduğu konular tartışılabilir.

Viyana FPÖ’den yeni girişim

FPÖ bunun üzerine yeni bir girişimde bulundu. Yine federal bir konu olan sığınma alanı en azından başlık dışında tutuldu. Bu artık şu şekilde: “Tecavüz, şiddet ve suç – Viyana’nın entegrasyon ve çeşitlilik politikasının uygulanması ve daha da geliştirilmesi için temeller geliştirilirken ortaya çıkan gerçek.” Bildirildiğine göre başvuru onaylandı.

Parti lideri Dominik Nepp, yaptığı açıklamada, “Gerçek şu ki, sığınmacı suçları ve güvenlik konuları Viyana halkı için hayati öneme sahiptir” dedi. İlk başvurunun reddedilmesinin, on iki yaşındaki bir kız çocuğuna seri tacizde bulunulduğu iddiası gibi olayların halı altına süpürülmesi gerektiğinden kaynaklandığını öne sürdü.

Viyana Eyalet Meclisi perşembe günü saat 12:00’de toplanması planlandı. |© DerVirgül

Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.