Viyana’daki belediye anaokulları çarşamba günü kapalı

24 Ocak İlköğretim Günü nedeniyle Viyana’daki belediye anaokulları yarın kapalı kalacaktır.

Viyana’daki belediye anaokulları çarşamba günü kapalı

2018’den bu yana her yıl aktivistler ve anaokulu çalışanları 24 Ocak İlköğretim Günü’nde taleplerini siyasetçilere iletiyor. Bu nedenle Viyana’da belediye anaokulları dayanışma göstergesi olarak yarın, çarşamba günü de kapalı kalacak. Sosyal ortaklar ve siyasi partiler, kötü çalışma koşulları nedeniyle son yıllarda defalarca protesto gösterileri düzenleyen anaokulu çalışanlarının endişelerini destekleyen bir açıklama gönderdi.

Avusturya Temel Eğitim Ağı (NEBÖ) ve Educare gibi bir grup anaokulu inisiyatifi ve Caritas’tan Kinderfreunde’ye kadar anaokulu sağlayıcıları, Mart ayına kadar imzalanabilecek bir dilekçeyle daha fazla para, daha iyi çerçeve koşulları ve her çocuk için bir anaokulu yeri hakkı talep ediyor. Eylem günü öncesinde siyasi partiler bu kaygıları anlayışla karşıladıklarını gösterdiler.

SPÖ lideri Andreas Babler, “Çocuklarımız ve kreş öğretmenlerimiz yalvaran değil,” diye vurguladı. Babler, Avusturya genelinde tüm gün ücretsiz çocuk bakımı talebini yineleyerek, çocukların evlerine yakın bir çocuk bakım merkezinde yer alma hakkına sahip olduğunu söyledi. Aynı zamanda, öğretmenler iyi bir işi ve adil bir ücreti hak ediyor. Ayrıca tüm anaokullarında ve sekizinci sınıfa kadar olan okullarda sağlıklı bir öğle yemeği verilmesi çağrısını yineledi. “Hiçbir çocuk anaokuluna ya da okula aç gitmemelidir.”

ÖVP Viyana, anaokullarında çocuk bakımı için aşamalı bir planda ısrar etmeye devam ediyor

Bu arada ÖVP Viyana, anaokullarındaki çocuk bakım koşullarının iyileştirilmesi için bir kez daha adım adım bir plan üzerinde ısrar etti. Eğitim sözcüsü Harald Zierfuß, “Viyana’daki anaokullarında daha iyi çerçeve ve çalışma koşulları için orta ve uzun vadeli bir perspektif olmazsa, mesleğe daha az sayıda öğretmen girecek ve bu da çocuk bakımının kalitesini bir kez daha etkileyecektir” uyarısında bulundu. Zierfuß, SPÖ ve NEOS’tan oluşan şehir yönetiminin bir görevi olduğuna inanıyor, çünkü anaokullarındaki çerçeve koşullardan federal eyaletler sorumludur.

Viyana Yeşiller Partisi’nde eğitimden sorumlu olan Julia Malle ve Felix Stadler, “Meclis Üyesi (Christoph) Wiederkehr (NEOS) sorumluluk almalı, cesur olmalı ve gerçek reformları başlatmalıdır” talebinde bulundu. Daha iyi çalışma koşulları, daha küçük gruplar, daha iyi bir personel-çocuk oranı ve adil ücret gerekiyor dedi.

Büyük personel açığı: “Siyasetteki sorumlular hızlı hareket etmeli”

Sosyal ortaklar, Avusturya Sanayi Federasyonu ile birlikte, son zamanlarda kreşlerin genişletilmesinde niteliksel iyileştirmeler için de baskı yapıyor. Hükümet tarafından açıklanan yerlerin genişletilmesinden memnunlar. Ancak Ticaret Odası, Avusturya Sendikalar Federasyonu (ÖGB), İşçi Odası, Ziraat Odası ve Avusturya Sanayi Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre şimdi özellikle niteliksel iyileştirmelere odaklanılması gerekiyor. Özellikle eğitim atağından, daha iyi çalışma koşullarından ve esnek çocuk bakımı seçeneklerinin genişletilmesinden bahsettiler.| ©DerVirgül

Yayınlama: 23.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.