Bir de siz engel olmayın…!!!

Unutmayalım: Biz Kimseye Engel Olmuyoruz, Sizler de Bize Engel Olmayın…
Engelsiz bir gelecek dileğiyle… 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü!!!

Bir de siz engel olmayın…!!!

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile çeşitli nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.

Toplumun ve kanun koyucuların ilk yapması gerekenler…

• Engellilikten kaynaklı kaybedilen vasıf ve yeteneklerin tekrar kazandırılabilmesi için rehabilite, edinmesi gereken engellilere dönük başta tıbbi olmak üzere sosyal, mesleki içerikli rehabilitasyon merkezleri açılmasının sağlanması. Bu merkezler ücretsiz olarak hizmet vermeli merkeze ulaşımları için ücretsiz servis hizmeti sunulmalıdır.

• Vasıfsız engellilerin meslek alanında eğitimleri için kurslar açılmalı veya açılan kurslara destek verilmelidir.

• Sosyal faaliyet alanında topluma engellilik seminerleri ve paneller düzenlenmeli bu sayede hem engelli nüfusu azaltılmalı hem de toplumun engelliye bakış açısı değiştirilmelidir.

• Belediye veya ilgili kurumların hizmetlerinin etkili ve somut olabilmesi için ilgililerin görüşü doğrultusunda hizmet verilmelidir. Ayrıca sivil toplum örgütleri desteklenmesi

• Engellilikten kaynaklı kullanmak zorunda olunan yürüme cihazı, ortez, protez, tekerlekli sandalye gibi araç gereçlerin Belediye veya ilgili kurumlar tarafından temin edilmesinin sağlanması.

• Belediyenin veya eyalet yönetimlerinin düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetlerde engellilerin yer almasına çalışılmalı, yürüyemeyen engelliler evlerinden alınıp, evlerine bırakılma yöntemi ile etkinliklere katılmaları sağlanması…

Unutmayalım: Biz Kimseye Engel Olmuyoruz, Sizler de Bize Engel Olmayın…
Engelsiz bir gelecek dileğiyle… | © DerVirgül

Yayınlama: 03.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.